joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


A murit Benone Sinulescu. Doliu in muzica populară românească

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - joi, 18 noiembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Benone Sinulescu, îndrăgitul artist român, a murit joi, 18 noiembrie, în jurul orei 14:30, din cauza unei pneumonii.

Benone Sinulescu și-a dat ultima suflare la vârsta de 84 de ani. Acesta a lăsat multă durere în urmă, fiind unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Era internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, având mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie care i-a fost fatală.

Artistul va fi dus la o casă mortuară, iar apropiații vor putea să îl conducă pe ultimul drum la cimitirul Eternitatea.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital (din timp n.r.), de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea.

Așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, soția lui Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu, județul Buzău.

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care și Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.