joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Născută în România și adoptată de mică în străinătate: „O caut pe cea care mi-a dat viață, ajutați-mă!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - miercuri, 30 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

O tânără în vârstă de 31 de ani, născută în România și adoptată de mică în Statele Unite ale Americii, o caută pe mama sa biologică, despre care are însă foarte puține informații. Tânăra se numea la naștere Diana Nistor și a văzut lumina zilei la maternitatea din Târgoviște, la data de 11 aprilie 1991.

Ea a făcut un anunț pe pagina The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României: „O caut pe cea care mi-a dat viață, ajutați-mă! Vă mulțumesc!”

Diana Nistor a fost adoptată de o familie din New Jersey și spune că a avut o viață fericită cu părinții săi adoptivi. Cu toate acestea, așa cum este și firesc, ar dori să o cunoască pe cea care i-a dat viață, să-și cunoască surorile sau frații. Ea a făcut un anunț cu un an în urmă, dar căutarea ei de atunci nu a dat roade și acum, având informații noi, încearcă iarăși să-și găsească rudele de sânge.

A aflat că mama sa se numea Nistor Tudorița și dacă inițial credea că e din Răzvad, o comună de lângă Târgoviște, acum știe că în localitatea respectivă nu este nicio femeie cu acest nume. În schimb, este posibil ca mama sa să fie din comuna I.L.Caragiale, județul Dâmbovița. De asemenea, Diana spune că s-ar putea să aibă și o soră, pe nume Simona.

Diana face un apel la toți cei care dețin informații care ar putea să o ajute. Redăm anunțul integral al tinerei:

„Salutări din New Jersey!
Numele meu la naștere a fost NISTOR DIANA, m-am născut pe 11 aprilie 1991 la TÂRGOVIȘTE. Caut iarăși pe cea care m-a născut, NISTOR TUDORITA.
În urmă cu 1 an postam pe această pagină căutarea familiei mele biologice. Nu a fost finalizată căutarea, posibil și din cauza informațiilor incomplete pe care le dețin. Revin astăzi cu puține actualizări: în RĂZVAD nu se afla nicio femeie NISTOR TUDORITA. În schimb este posibil să fie în COMUNA I. L. CARAGIALE, JUD DÂMBOVIȚA.
Posibil să mai existe o soră SIMONA, nu știu foarte sigur dar poate astăzi am mai mult noroc. Vă rog să DISTRIBUIȚI! Vreau să le găsesc!
Postarea din 2021:
Numele meu la naştere a fost NISTOR DIANA. M-am născut pe 11 aprilie 1991 la TÂRGOVIȘTE, şi la câteva luni am fost adoptată de către familia mea minunată căreia îi mulțumesc pentru șansa ce mi-au oferit-o.
Astăzi o caut pe cea care mi-a dat viață. Știu că mama mea se numea NISTOR TUDORIȚA, avea 21 de ani când m-a născut, astăzi ar trebui să aibă aproximativ 51 de ani şi că ar fi locuit în comuna RĂZVAD, lângă TÂRGOVIŞTE. Despre tatăl meu nu am nicio informație dar știu că mai am alți frați.
Am așteptat mult timp să îmi găsesc familia biologică și simt că astăzi este momentul potrivit în care să îi caut. Astăzi mă simt pregătită să fac acest pas.
Vă rog să DISTRIBUIȚI anunțul meu în speranța că va ajunge și la familia mea!
Vă mulțumesc!”