joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Niciun pat liber la ATI în România. Zece pacienți români cu COVID au fost transferați în Ungaria

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 14 octombrie 2021 Etichete: , , , , ,

România a transferat joi, 14 octombrie, primii zece pacienți COVID-19 în Ungaria, în cadrul înțelegerii cu autoritățile de la Budapesta, care s-au arătat dispuse să preia o parte din bolnavii în stare gravă care nu mai au loc în spitalele românești. Un bolnav a făcut stop cardio-respirator pe drum și a fost întors la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara.

Cei 10 pacienți sunt în stare deosebit de gravă, dar stabili, și necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie-intensivă (ATI).

Unul dintre bolnavi a făcut stop cardio-respirator pe drum. Medicii l-au resuscitat în ambulanță și a fost întors la UPU Timișoara pentru reevaluare și reechilibrare, informează Observator.

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto. El a menţionat „provocările extrem de serioase” şi în creştere cu care se confruntă România în ultimele zile ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Niciun pat liber la ATI în România pentru pacienții Covid

În prezent, nu mai este niciun pat liber pentru pacienții în stare gravă cu COVID-19 în România. Sunt ocupate toate cele 1.676 de locuri disponibile la nivelul întregii țări.