joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Nicolae, tânăr român din Anglia mort în Italia. Venise în vizită la iubita sa

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 5 iulie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Un tânăr român de numai 18 ani a murit în noaptea de joi spre vineri, 5 iulie 2019, în timp ce era internat în stare foarte gravă la spitalul Manzoni din localitatea Lecco.

Nicolae Dorin Cazacu locuiește la Londra, scrie Giornale di Lecco, dar venise în vizită la iubita sa care este rezidentă în localitatea italiană Sala din provincia Lecco. În jurul orei 17:00 din după-amiaza zilei de joi, 4 iulie 2019, Nicolae și iubita sa se aflau pe malul râului Adda, în dreptul localității Calolzio, unde voiau să petreacă o seară liniștită, dar la un moment dat tânărul nostru conațional a decis să intre în apele râului.

În scurt timp, trupul lui Nicolae a fost prins de curenții de apă și a dispărut de la suprafața râului, iar iubita sa a sunat imediat la 112 pentru a chema ajutoare. În câteva minute la fața locului s-au prezentat mai multe echipe de pompieri, scafandri, carabinieri. Totodată, a fost solicitată și intervenția unui elicopter, pe lângă ambulanța cu personalul medical.

Intervenția echipelor de salvare. Sursa foto: Il Giornale di Lecco

Au trecut câteva minute bune până când tânărul român de 18 ani a fost găsit de echipele de salvare, nu departe de locul unde intrase în apă și se afla în stop cardiac. După ce au fost aplicate procedurile de resuscitare, Nicolae a fost transportat la spitalul Manzoni unde medicii au observat de la bun început că starea sa este critică. În cursul nopții de joi spre vineri, inima lui Nicolae a încetat să mai bată, traumatismele suferite după timpul rămas sub apă fiindu-i fatale.