miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Nou magazin românesc deschis de o româncă în Franța. Mariana trăiește în această țară din 2015

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 9 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

O româncă din Franța a deschis recent o băcănie cu specific românesc într-un oraș din această țară și a ajuns în atenția presei franceze, care o laudă pe conaționala noastră pentru profesionalismul său și experiența sa.

Mariana și unul dintre clienții săi români, Cezar. Sursă foto: ouest-france.fr.

Fostă angajată în domeniul agroalimentar, Mariana Buturugă este femeia din spatele inițiativei „L’Épique D’est”, un magazin care își propune să ofere clienților săi o călătorie culinară prin specialitățile din țara noastră, fără a părăsi orașul Bonnétable din regiunea Sarthe, Franța.

Băcănia, situată pe strada Marechal-Leclerc din orașul menționat mai sus, și-a deschis porțile la data de 28 octombrie 2023, aducând un suflu nou pe piața locală a delicateselor, relatează publicația Ouest France,

Mariana, care a plecat din România în august 2015 pentru a se alătura soțului ei în Franța, a lucrat inițial în același sector ca și el, cel agroalimentar, înainte de a alege să urmeze o cale profesională mai apropiată de aspirațiile ei.

Având o educație universitară obținută la Universitatea din Budapesta, Mariana a decis să devină independentă în munca sa, realizându-și astfel visul de a avea propria afacere.

Noua sa băcănie tradițională românească în Bonnétable îi oferă libertatea de a-și crește tinerii copii și, în același timp, satisfacția profesională pe care și-o dorea.

Ea apreciază întâlnirile cu clienții săi, pe care îi primește cu plăcere și cu care împărtășește gusturile României, oferind chiar și o cafea celor care vizitează magazinul.

Chiar dacă, deocamdată, clientela „L’Épique D’est” este compusă în principal din români, dintre care mulți locuiesc în Bonnétable sau în împrejurimi, Mariana îi încurajează pe localnici să viziteze magazinul său pentru a explora diversitatea de produse oferite, fără nicio obligație de achiziție.

Magazinul ei abundă în specialități românești, de la peperate din mezeluri, o selecție de brânzeturi, vinuri și bere, până la ingrediente pentru prepararea deserturilor tradiționale.

Femeia româncă se simte împlinită în Franța, o țară care i-a permis să-și îndeplinească visul, dar nu uită de compatrioții săi, cărora le oferă regulat suport în demersurile lor administrative.

Situat la adresa 10 rue Marechal-Leclerc, Bonnétable, „L’Epique D’est” are programul de funcționare după cum urmează: luni, marți, joi și vineri de la ora 9:00 la 12:00 și de la 14:00 la 18:00; sâmbătă de la 9:15 la 21:00; duminică de la 10:00 la 15:00. Magazinul este închis miercurea. Pentru informații suplimentare, clienții pot apela la numărul de telefon 07 53 25 23 44 (număr de Franța).