duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Noua tehnologie brevetată de Hyundai permite întoarcerea mașinilor pe loc

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Auto Fără categorie - marți, 3 mai 2022 Etichete: , , ,

Reprezentanții cunoscutei companii sud-coreene producătoare de automobile Hyundai au depus joi, 28 aprilie, o cerere la la US Patent & Trademark Office (autoritățile speciale de brevetare din S.U.A.) pentru înregistrarea propriei tehnologii inovatoare de șasiu auto modern cu tracțiune integrală.

Hyundai susține că sistemul său, denumit „In-Situ”, va permite vehiculului să facă rotații și întoarceri în orice direcție posibilă.
În comparație cu sistemele deja utilizate, în tehnologia inventată de Hyundai sistemul de direcție include atât conducerea perpendiculară, cât și paralelă, ceea ce va fi util în zonele cu trafic aglomerat.

„In-Situ” va ajuta la manipularea vehiculului atât în ​​situații lente, cât și în cele rapide. Potrivit specialiștilor în domeniul auto, această tehnologie va spori semnificativ manevrabilitatea vehiculelor. Mașinile vor putea să se desfășoare literalmente într-un singur loc.

Cel mai celebru caz de utilizare a unui șasiu modern la modificările off-road este sistemul Crab Walk. Acesta este folosit acum pe ultima versiune a General Motors: GMC Hummer. Datorită unei tehnologii inovatoare atât de interesante, acest vehicul electric se poate mișca în diagonală.

Între timp, experții mărcii Hyundai din Coreea de Sud au reușit să extindă capacitățile unui sistem atât de modern și eficient. Brevetul mărcii prevede că roțile mașinii se pot roti la nouăzeci de grade. Acest lucru va permite mașinilor să se miște perpendicular pe propria axă.

Este o chestiune de mișcare laterală a transportului cu motor. Datorită acestui fapt, mașinile vor putea gara în diferite locuri de parcare, care, de obicei, sunt destul de înghesuite. De asemenea, experții Hyundai susțin că „detașarea” roților mașinii de pe o osie a mașinii, permit acestora să ruleze la unghiuri specifice individuale.

În acest caz, vehiculul va putea să facă o întoarcere în forma literei U, precum și să se rotească în jurul unei axe verticale care nu coincide cu axa vehiculului. Aceiași experți nu au anunțat deocamdată când ar trebui să apară această tehnologie pe modelele de serie ale mărcii lor. Nu este clar cum intenționează producătorul auto sud-coreean să implementeze această tehnologie în viitoarele sale vehicule și cât de eficientă va fi.

Oricum, trebuie menționat faptul că prima versiune a unui șasiu modern complet controlat a fost brevetată de compania americană Ford. Potrivit inginerilor mărcii, modificările roților modelelor de teren sau ale pickup-urilor le-ar permite să se poată întoarce unele către altele.

Brevetul nu reprezintă, însă, confirmarea care asigură viitoarelor mașini Hyundai echiparea cu această tehnologie. Totuși, invenția ar trebui să atingă producția de serie în următorii ani. Pe măsură ce noua tehnologia va avansa, cu siguranță gararea vehiculelor în parcări va deveni mult mai ușoară.