joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


O femeie de 70 de ani care se întorcea din Anglia a murit în vama Nădlac

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 30 martie 2020 Etichete: , , , , , ,

O femeie în vârstă de circa 70 de ani a murit în dimineața zilei de luni, 30 martie 2020, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, pe sensul de intrare în țară. Conform surselor locale, femeia se întorcea din Marea Britanie.

Conform celor relatate de Poliția de Frontieră, citate de ziarul Adevărul, femeia s-a prezentat în jurul orei 11:00 de astăzi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II și le-a spus polițiștilor, în timpul verificărilor, că se simte rău. În timp ce se deplasa însă spre punctul de lucru al Direcției de Sănătate Publică pentru triajul epidemiologic, femeia a decedat. Un elicopter SMURD a fost trimis de urgență la fața locului, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viața femeii.

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne din Grupul de Comunicare Strategică, Iulian Drăgoi, a confirmat decesul, dar precizează că nu există o confirmare încă în ceea ce privește cauza care a dus la moartea femeii.

„În momentul acesta nu avem confirmarea că a fost infectată cu COVID-19 sau că asta ar fi cauza decesul. Colegii de la DSP şi Ministerul Sănătăţii fac verificări pentru a se stabili dacă a fost infectată cu COVID-19 şi asta a fost cauza, dar în momentul de faţă nu avem confirmarea”, a declarat Drăgoi pentru sursa citată.

Tragedia a fost confirmată și de directorul Direcției de Sănătate Publică din Arad, Constantin Cătană, care a menționat de asemenea că nu sunt informații până la această oră că femeia ar fi fost contaminată cu noul coronavirus.

„Ştim despre decesul femeii de la Nădlac, de la frontiera de pe autostradă. Dar nu ştim dacă a fost infectată cu coronavirus sau nu. Asta urmează să aflăm, după efectuarea investigaţiilor”, a spus Cătană, citat de aradon.ro.