sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


O femeie de 90 de ani din Marea Britanie este prima persoană din lume care s-a vaccinat anti-COVID în afara studiilor clinice

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 8 decembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

O bunică în vârstă de 90 de ani din Marea Britanie, a devenit prima persoană din lume căreia i s-a administrat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 în afara studiilor clinice, după autorizarea rapidă a acestuia, informează marţi, 8 decembrie, BBC.

A debutat astfel, în Marea Britanie, campania de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Margaret Keenan s-a vaccinat la spitalul local din Coventry, în centrul Angliei, marţi dimineaţă, la ora 6:31 GMT, cu o săptămână înainte de a împlini 91 de ani.

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva COVID-19… Este cel mai bun cadou de naştere timpuriu pe care mi l-aş putea dori pentru că înseamnă că în cele din urmă pot aștepta cu nerăbdare să-mi petrec timpul cu familia şi prietenii mei de Anul Nou după ce am stat singură mare parte din an”, a adăugat nonagenara”, a declarat femeia.

O femeie de 90 de ani din Marea Britanie este prima persoană din lume care s-a vaccinat anti-COVID în afara studiilor clinice

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin, cu ajutorul cărora vor fi protejate 20 de milioane de persoane, fiind necesare două inoculări. Într-o primă etapă, 800.000 de doze vor fi disponibile în Regatul Unit.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, şi soţul acesteia, prinţul Philip, de 99 de ani, vor fi vaccinaţi în curând, publicația Mail on Sunday afirmând că aceştia plănuiesc să anunţe în mod public momentul imunizării pentru a „încuraja populaţia să se vaccineze”, autorităţile temându-se că militanţii anti-vaccin ar putea răspândi îndoieli în rândul populaţiei.