sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


O întreagă regiune din Spania a intrat în carantină după ce s-au înregistrat mai multe cazuri de Covid-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - duminică, 5 iulie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Guvernul regional din Catalonia a stabilit sâmbătă, 4 iulie, intrarea în carantină a zonei Segria din provincia Lerida ca urmare a creșterii numărului de contaminări cu coronavirus. Zona afectată este situată în sudul provinciei, la granița cu Huesca și Zaragoza și cuprinde 38 de municipii, printre care se află și orașul Lleida. Populația din zonă se ridică la 200.000 de locuitori și însumează o suprafață totală de 1.400 km pătrați.

Începând cu ora 16:00, din data de 4 iulie 2020, toate ieșirile sau intrările în regiunea Segrià au fost interzise, cu mici excepții.

„Am decis să limităm circulaţia în Segria din cauza datelor care confirmă o creştere semnificativă a numărului de infecţii cu COVID-19”, a declarat preşedintele regional catalan, Quim Torra.

Datele ministerului regional pentru sănătate au arătat că numărul de cazuri a ajuns la 3.706 în regiunea Lleida vineri, faţă de cele 3.551 din ziua precedentă. Circulaţia de la şi spre locul de muncă va fi permisă, însă începând de marţi. Lucrătorii care intră sau părăsesc zona vor trebui să prezinte un certificat de la angajator.

Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus şi 28.385 de decese, fiind una dintre cele mai afectate ţări din Europa. După ce a impus măsuri de izolare stricte pe 14 martie, guvernul a uşurat treptat restricţiile într-un plan în mai multe faze ănceput în luna mai.