marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


O româncă din Anglia l-a cucerit pe primarul orașului cu prăjiturile sale: „Cu adevărat delicioase!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - vineri, 1 martie 2024 Etichete: , , , , , ,

O româncă originară din Slănic Moldova și-a făcut un nume în Watford, un oraș din apropiere Londrei, prin măiestria culinară de care dă dovadă.

Claudia Matei, cu cofetaria sa situată pe Watford High Street, a reușit să cucerească nu doar papilele gustative ale localnicilor, ci și inima primarului din Watford, Peter Taylor.

Într-o zi mohorâtă de noiembrie, tipică pentru Londra, un domn elegant, proaspăt bărbierit și îmbrăcat într-un stil impecabil, a pășit în cofetăria Claudiei.

Acesta a comandat câteva prăjituri, comportându-se ca un client obișnuit. Claudia nu bănuia că acesta era chiar primarul orașului, Peter Taylor.

Câteva zile mai târziu, același domn s-a întors și s-a prezentat: „Mă numesc Peter Taylor și sunt primarul din Watford”.

Această revelație a lăsat-o pe Claudia Matei într-o stare de uimire, relatează Anunțul UK. Îngrijorată inițial că ar fi putut face ceva greșit, ea a fost rapid asigurată că în Anglia, calitatea este apreciată și răsplătită.

„My name is Claudia, Claudia Matei, and I am from Romania”, a răspuns ea, emoționată.

Sursa foto: Peter Taylor – Mayor of Watford

Primarul a dezvăluit motivul revenirii sale: savarinele și amandinele oferite de cofetăria Claudiei erau „cu adevărat delicioase”, iar magazinul se distingea prin curățenie și eleganță.

Claudia a aflat de la Mr. Taylor că româna este a doua limbă vorbită în comunitatea locală, după engleză, iar românii sunt apreciați pentru hărnicia și calitatea muncii lor.

Claudia a spus conform sursei citate: „Mi-a spus că noi, românii, suntem descurcăreți și facem treabă de bună calitate, și că româna este a doua limbă vorbită în comunitatea locală, după limba engleză”.

Prin dedicarea și talentul său, Claudia Matei nu doar că a impresionat comunitatea locală, dar a devenit și un exemplu de urmat pentru întreaga diasporă română.

Cofetăria sa, un colț de Românie în inima Angliei, continuă să fie un simbol al calității și ospitalității românești, un punct de referință pentru toți cei care doresc să guste din deliciile noastre tradiționale.

Sursa foto: Peter Taylor – Mayor of Watford

Pe pagina sa de Facebook, primarul din Watford a făcut o postare despre codetăria conaționalei nostre, în care a scris printre altele:

„În această postare, faceți cunoștință cu echipa de la Patiseria Krantz din Centrul orașului Watford. Răsfățați-vă papilele gustative cu aromele irezistibile de la patiserie! 🍰🍪 De la prăjituri minunate la biscuiți delicioși, bunătățile lor sunt coapte la perfecțiune. Veniți să savurați dulceața astăzi!”

DISTRIBUIE