luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


O româncă din Anglia și-a pierdut jobul de stewardesă din cauza pandemiei. Ceea ce a făcut apoi i-a adus doi ani de pușcărie

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 4 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

O tânără româncă din Anglia care a lucrat ca însoțitoare de bord pentru mai multe companii aeriene de pe aeroportul Lutton din Marea Britanie a ajuns la pușcărie după ce și-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei și a decis să înceapă o activitate ilegală. La baza deciziei sale, însă, se pare că a stat influența pe care a avut-o asupra ei un bărbat cunoscut prin intermediul unei aplicații de matrimoniale.

Potrivit publicației britanice Metro, Alexandra Florentina Dobre, în vârstă de 27 de ani, a fost concediată în primăvara acestui an, în timpul crizei sanitare și a lockdown-ului cu care s-a confruntat Marea Britanie și întreaga lume. Ea lucra pentru o companie aeriană, iar motivul concedierii sale a fost legat de pierderile suferite de companiile aeriene în urma deciziilor mai multor state de a bloca toate zborurile spre anumite țări.

Alexandra Florentina Dobre, 27 de ani, condamnată la 2 ani de închisoare pentru trafic de droguri în Marea Britanie. Foto: Metro.co.uk/SWNS

Pierderea locului de muncă a pus-o pe Alexandra într-o situație dificilă și după ce a cunoscut un bărbat printr-o aplicație de matrimoniale, aceasta s-a mutat în comitatul Staffordshire. Noua relație a culminat așadar cu un nou început pentru româncă și probabil avea speranțe mari pentru viitorul ei și o încredere oarbă că totul va fi bine, din moment ce a acceptat propunerea bărbatului de a se apuca de trafic de cocaină.

Cocaina găsită de anchetatori în locuința Alexandrei. Foto: Metro.co.uk/SWNS

Pe data de august 7, polițiștii britanici au oprit o mașină Fiat Punto pe care Alexandra o conducea prin localitatea Stoke-on-Trent și au găsit 6 pachețele de droguri de înaltă calitate în poșeta ei. Ulterioare percheziții efectuate de polițiști, care au avut loc în locuința româncei, au dus la găsirea a încă 81 de pachețele de cocaină, în valoare de peste £2.500, într-un sertar din noptiera ei. Pe lângă acestea, anchetatorii au confiscat și banii pe care femeia îi avea în locuință, precum și diferite articole vestimentare de firmă.

Alexandra Florentina Dobre a fost pusă astfel sub arest și trimisă în judecată, dar pusă în fața dovezilor zdrobitoare, tânăra româncă de 27 de ani și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnată miercuri, la doi ani de închisoare pentru trafic de droguri. Judecătorul David Fletcher, care a condamnat-o pe femeia româncă, a constatat că aceasta era „un element important în rețea” și cu siguranță știa că ceea ce făcea este ilegal.