fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


O româncă din Marea Britanie a murit în urma unui tragic accident rutier. „A fost soția perfectă și mama perfectă!”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 24 octombrie 2020 Etichete: , , , , ,

„Era o persoană minunată și amuzantă. Era soția perfectă și mama perfectă. Te iubesc atât de mult, mamă, întoarce-te, te rog!”

Emoționantele cuvinte de mai sus îi aparțin lui Constantin Covaci, un tânăr român din Marea Britanie care, în după-amiaza zilei de luni, 19 octombrie 2020, și-a pierdut mama în urma unui dramatic accident rutier. Femeia româncă a fost lovită de o motocicletă în timp ce încerca să traverseze o stradă din nordul Londrei și a murit sub privirile neputincioase ale soțului ei.

Doina Covaci și fiul ei, Constantin. Foto: Islington Tribune

Doina Covaci avea 50 de ani, era originară din Piatra Neamț și era mama a cinci copii pe care i-a crescut cu greu, lucrând la curățenie în România. În anul 2015 a luat calea străinătății și a ajuns în Londra, unde lucra la un restaurant. Conaționala noastră locuia pe Seven Sisters Road din nordul capitalei britanice, scrie publicația locală Islington Tribune.

Era circa ora 17:00 în Londra când Doina și soțul ei, Marin, se aflau pe Holloway Road și se pregăteau să traverseze strada.

„Mama mea a făcut doar un pas înaintea lui (a soțului – n.r.) și motocicleta a lovit-o”, a povestit fiul Doinei pentru sursa citată.

Yordanos Asmelash, proprietara unui restaurant din apropiere, a fost printre primele persoane care au sărit în ajutorul femeii românce. Dar Marin se lupta deja cu moartea pentru ea, încercând să o readucă la viață.

„Eu cred că ar trebui să ajuți cât de mult poți, așa că am sărit imediat să-i ajut. Soțul era deasupra ei, făcându-i masaj cardiac, încercând să o salveze și striga din răsputeri după ajutor”, a povestit Asmelash.

Un agent care trecea cu mașina poliției pe acolo a intervenit și el, încercând să-i acorde primul ajutor conaționalei noastre până au sosit paramedicii la fața locului. Din nefericire, pentru Doina nu s-a mai putut face nimic, inima ei a încetat să mai bată după acel tragic accident rutier.

Constantin, care locuiește în orașul Stoke-on-Trent din Staffordshire County, a primit vestea prin telefon de la una dintre surorile lui, care se numește tot Doina. S-a urcat în mașină împreună cu soția lui, Anna, și au pornit spre Londra în acea seară.

„Am început să plâng. Nu puteam să cred, i-am spus că nu poate fi adevărat. Mama iubea viața, era fericită, îi plăcea să glumească. A trăit pentru familia ei. Chiar și în cele mai grele timpuri, își punea familia pe primul loc”, a povestit fiul ei pentru Islington Tribune.

„Toată familia este distrusă. Îmi fac griji pentru tatăl meu. Era cu ea în clipa în care a murit”, a mai adăugat Constantin.

Marin și Doina Covaci. Foto: Islington Tribune

Deși în articolul din presa britanică se precizează că familia are nevoie de ajutor financiar pentru a repatria trupul neînsuflețit al Doinei Covaci în România, pe pagina pe care este organizată strângerea de fonduri, precum și pe profilul Facebook al membrilor familiei, se specifică faptul că nu este nevoie de nicio donație și că familia îi va repatria trupul în țară prin propriile resurse.

„Vreau să vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat de toată lumea, dar după toate acestea, vreau să spun că nu avem nevoie de nicio donație, suntem pregătiți cu totul pentru a ne aduce mama înapoi în țara mea. Îmi pare rău pentru neînțelegerea provocată de știrile publicate”, scrie Petru Covaci pe contul său de Facebook.

Poliția britanică a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate dinamica accidentului, mai scrie sursa citată. Oricine are informații, este rugat să contacteze anchetatorii la 101 citând „CAD5364/19Oct”.

DISTRIBUIE