joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


O tânără româncă adoptată în străinătate când avea 1 an își caută familia biologică. „Visul meu de-o viață”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora În evidență Știri - vineri, 4 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Avea numai 1 an atunci când o familie din Canada a decis să o adopte dintr-un orfelinat românesc și acum are 23 de ani, iar în toți acești ani visul ei a fost unul singur: să-și cunoască familia biologică. Este vorba despre o tânără care, la fel ca multe alte persoane care au fost adoptate din România când erau mici, a decis să apeleze la ajutorul paginii Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” pentru a-și descoperi originile.

„Numele meu românesc a fost ANTAL Gicuța Valeria și m-am născut în DROBETA TURNU SEVERIN, pe 6 iunie 1997. Știu că pe mama mea o chema ANTAL NADIA și că am fost la orfelinatul de la TÂRGU CĂRBUNEȘTI până la vârsta de un an, când am fost adoptată în Canada”, povestește tânăra de origine română.

Așa cum se întâmplă în majoritatea acestor cazuri, informațiile pe care copiii adoptați le au despre familiile lor biologice sunt foarte puține, dar speranța că le vor găsi cu ajutorul rețelelor de socializare și al oamenilor care distribuie povestea lor, de cele mai multe ori compensează această lipsă.

„Mai mult de atât nu știu, dar sper că aceste informații sunt suficiente pentru a mă ajuta să-mi împlinesc visul de-o viață, acela de a-mi găsi familia biologică. Vă rog să distribuiți acest anunț cât de mult se poate! Vă mulțumesc!”, a mai declarat tânăra femeie de 23 de ani.