duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Ore întregi de așteptare pentru șoferii de TIR la ieșirea din țară. „De la trei dimineaţa stau, de 10 ore…”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - luni, 4 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , , , , , ,

A fost o zi infernală astăzi, 4 noiembrie, pentru șoferii de TIR care ieșeau din România prin punctele de trecere a frontierei spre Ungaria după ce au fost nevoiți să aștepte la cozi și câte zece ore. Cel mai rău a fost la vama Nădlac 2, dar și la vamele Borș și Vărșând timpul de așteptare a fost foarte mare.

„De la ora trei am pornit şi am mers doi kilometri . Am ştiut că sunt restricţii, dar astăzi nu mai sunt la fel. Sunt şi la celelate puncte cozi de zece ore”, a spus un șofer de TIR citat de Știrile Pro TV.

„De la trei dimineaţa stau de 10 ore… zece ore”, a adăugat un alt șofer de TIR.

Conducătorii automarfarelor s-au văzut nevoiți la un moment dat să ocupe atât prima bandă a autostrăzii, cât și cea de-a doua, blocând astfel traficul și pentru autoturismele mici.

„Au blocat cei cu TIR-ul, că s-a făcut 18 km de coloană şi au blocat astea două benzi şi nu se poate circula cu turismele, noi nu avem treabă cu TIR-urile, noi suntem la turisme …s-au băgat şi turci şi români şi vorbesc prin staţie să facă toţi la fel ”, a declarat un șofer de turism.

„Am venit de la Timisoara în 40 de minute şi acum stau aici de o jumătate de oră. Nu ştiu ce se întâmplă, totul e blocat, eu cred că e ceva vorbit de şoferii de autocamioane şi mi se pare că au blocat intenţionat”, a mai spus un alt șofer, tot de turism, pentru sursa citată.

Comisar -șef Laura Beatrice Bondar de la Poliția de Frontieră a precizat că „s-au efectuat formalităţi pentru 2000 de marfare din care 1500 numai pe ieşire, a fost mărit numărul arterelor de control la automarfare pe ieşire astfel pe Nădlac sunt deschise patru fluxuri, la Borş trei, iar la Vărșând două”.

La această oră, mai exact 22:30 ora României, timpul de așteptare pentru TIR-uri este în continuare mărit la unele puncte de trecere a frontierei. În vama Borș, media este 280 de minute, în timp ce la Vârșand este de 200 de minute. La Nădlac, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră, media este de 120 de minute, iar la Petea 150 de minute.

În ceea ce privește timpul de așteptare la ieșirea din țară spre celelalte țări, media este în general de maxim 30 de minute, cu excepția vămii Bechet spre Bulgaria, unde media poate ajunge și la 60 de minute.