miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


PANTALA Concept H, taxiul zburător conceput de Pantuo Aviation poate atinge vitezele mașinilor de Formula 1

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Auto Fără categorie Știri Tehnologie - joi, 2 decembrie 2021 Etichete: , , ,

Se pare că viitorul mobilității urbane nu va fi numai electric, ci și aeropurtat.

Compania chineză Pantuo Aviation a dezvăluit informații despre cel mai recent proiect al său. Pantala Concept H este un vehicul electric cu cinci locuri, asemănător conceptului german numit Lilium.

Recent, Pantuo Aviation a dezvăluit prima grafică care arată conceptul unui vehicul inovator numit Pantala Concept H. Proiectul misterios a fost anunțat rapid ca o copie chineză a Lilium-ului german, ceea ce, după cum se dovedește, nu este în întregime adevărat. Cei de la Interesting Engineering au contactat reprezentantul oficial al producătorului chinez Pantuo Aviation, care a înlăturat orice îndoieli.

Deși la prima vedere seamănă cu taxiul zburător german, Pantala Concept H are câteva diferențe cheie de design. Potrivit companiei chineze, avionul se va baza pe 22 de ventilatoare electrice alimentate de baterii litiu-ion. Întreaga propulsie a vehiculului va fi integrată în aripile mobile care, în funcție de situație, vor putea asigura atât zborul orizontal, cât și vertical.

Cabina luxoasă și spațioasă a vehiculului aerian va oferi călătorilor cinci locuri confortabile. După cum susține biroul de presă Pantuo Aviation, Pantala Concept H va putea zbura cu viteze de până la 300 km/h cu o autonomie de 250 km.

Momentan, inginerii chinezi sunt în proces de dezvoltare a unui model la scară mai mică. Acesta urmează să fie folosit pentru a testa tehnologii ce vor ajunge în cele din urmă la versiunea finală a vehiculului. Primele zboruri de testare ale taxiului inovator ar putea începe chiar de la sfârșitul acestui an.