joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Părăsit de o româncă, un austriac a falsificat mai multe documente oficiale pentru a-i înscena o serie de infracțiuni

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 24 martie 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat de naționalitate austriacă, în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat miercuri, 23 martie, de Tribunalul din Innsbruck (Tirol), pentru infracțiunea de manipulare a documentelor și falsificare a datelor și înscrisurilor oficiale, relatează ziarul Kronen Zeitung.

Supărat că a fost părăsit de Cristina, o prostituată de naționalitate română, acesta a trimis autorităților din România, prin poștă electronică, mesaje false în care autoritățile austriece o incriminau pe femeie de diverse infracțiuni.

Deși aflat la o vârstă matură și într-o funcție respectabilă, bărbatul nu a putut suporta dezamăgirea pricinuită de faptul că a fost părăsit de prostituata care reprezenta femeia visurilor sale. „Am iubit-o! Este o femeie frumoasă, ce vrea cu un biscuit bătrân ca mine?” a explicat în instanță acuzatul. Și dacă majoritatea bărbaților amenință sau devin violenți atunci când sunt părăsiți, inculpatul acestui caz a făcut față dezamăgirii într-un mod diferit.

Săgețile lui Cupidon îl aduseseră pe acest bărbat respectabil într-o asemenea situație. Anul trecut, în timpul pandemiei, el a întâlnit-o pe Cristina și s-a îndrăgostit de ea ca la 20 de ani. Fluturașii din stomacul său l-au făcut să uite faptul că femeia era angajată într-o „slujbă profitabilă”. În fața judecătorului Norbert Hofer, acuzatul nu a vrut să pronunțe cuvântul prostituție: „Dar ea a vrut să trăiască cu mine și apoi să plece”.

Desigur, în final s-a dovedit a fi cu totul altfel. Dar până atunci, bărbatul îndrăgostit până peste cap transferase deja 60.000 de euro marii sale iubiri, pentru a o ajuta să-și plătească apartamentul cumpărat în România. Bărbatul nu a putut procesa despărțirea ulterioară: „Mai târziu am presupus o relație normală și m-am simțit înșelat de ea cu privire la modul în care totul s-a terminat.”

Bărbatul a trimis în România e-mailuri incredibil de reale în numele președintelui Senatului Curții Regionale Superioare (OLG), al șefului Oficiului Poliției Criminale de Stat (LKA), ceea ce a dus la persecutarea femeii în țara sa natală.

Într-unul din mesaje, scris în numele judecătorului Curții Regionale Superioare, a raportat autorităților că românca își duce fiica minoră la prostituție. Atunci, femeia a intrat imediat în atenția poliției din localitatea sa.

„A fost o mișcare proastă. Îmi va fi rușine pentru tot restul vieții că am reușit să mă afund atât de profund ca și caracter”, a mărturisit acuzatul. Totuși, în timp ce procesul era în derulare, austriacul a mai falsificat o scrisoare care era adresată româncei, de chemare în judecată, expeditor fiind judecătorul penal.

Săptămâna trecută a urmat arestarea și o percheziție la domiciliu. Cu inima frântă dar purificat sufletește, austriacul îndrăgostit a părăsit sala de judecată ca un om liber. Nu pentru mult timp. Judecătorul Hofer a urmat sugestia procurorului Thomas Willam și a impus o combinație de pedepse ca și sentință, opt luni de închisoare și o amendă de 1.000 de euro.