sâmbătă, 22 iunie 2024
Informația fără granițe


Pasager mort în timpul unui zbor cu avionul. A suferit un infarct cu 90 de minute înainte de aterizare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 12 iunie 2024

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a murit după ce a suferit un infarct în timpul unui zbor cu avionul.

Incidentul s-a petrecut la bordul unei aeronave care a decolat de pe Aeroportul Internațional Nadi din Fiji, în cursul zilei de sâmbătă, 9 iunie 2024, conform celor anunțate de compania aeriană Fiji Airways, care a operat zborul FJ870.

Problema medicală a survenit cu aproximativ 90 de minute înainte de aterizarea planificată pe Aeroportul Internațional San Francisco din SUA.

Membrii echipajului și un medic aflat la bord au oferit asistență imediată bărbatului, însă acesta a decedat în ciuda eforturilor depuse.

Fiji Airways a declarat că echipajul de zbor a anunțat imediat o urgență medicală, primind prioritate pentru aterizare din partea autorităților aeroportuare din San Francisco.

„Gândurile și condoleanțele noastre sincere se îndreaptă către familia și prietenii decedatului în această perioadă dificilă”, a transmis compania aeriană, lăudând, totodată, echipajul de cabină și medicul care au intervenit prompt și profesionist în această situație de urgență.

„Fiji Airways rămâne dedicată siguranței și bunăstării pasagerilor și echipajului nostru și colaborăm pe deplin cu autoritățile în gestionarea acestei situații”, a continuat compania.

Acest incident vine la aproximativ trei luni după ce o femeie americană în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a acuzat o stare de rău în timpul unui zbor către Republica Dominicană, la bordul unui avion American Airlines.

Stefanie Smith se îndrepta către Charlotte, Carolina de Nord, în martie, când a început să se simtă rău și a decedat apoi într-un spital din Turks și Caicos.

Fratele femeii, Chris Volz, a declarat că autoritățile au stabilit ulterior că sora sa a murit din cauza unei disecții a arterei carotide în gât.

„A fost cu adevărat un eveniment medical tragic”, a spus Volz pentru ABC News.