duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Pasageri evacuați dintr-un avion Wizz Air în urma declanșării unei alarme false de incendiu

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - duminică, 5 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Un avion cu zeci de pasageri români la bord s-a presupus că ar fi luat foc pe pista aeroportului din Debrecen, un oraș aflat în Ungaria, la circa 75 de kilometri distanță de Oradea. Pasagerii cursei Wizz-Air Debrecen – Paris au fost debarcați pe tobogane din avion după ce piloții au anulat decolarea. Alarma a fost falsă și nicio persoană nu a fost rănită.

Focul s-a presupus că ar fi izbucnit în coada avionului, o aeronavă tip AIRBUS A320, conform baiamare24.ro.

În avion se aflau 180 de călători și membri ai echipajului printre care zeci de pasageri din zonele Satu Mare și Maramureș. Conform informațiilor, focul ar fi izbucnit chiar la coada avionului, o aeronavă tip AIRBUS A320, motiv pentru care persoanele din interiorul aeronavei au fost evacuate pe ușa din față. Pasagerii au așteptat câteva momente lângă aeronavă, iar ulterior au fost duși în terminal.

„Explodează avionul!”, spune un pasager în video publicat de baiamare24.ro.

Aeroportul din Debrecen a confirmat incidentul, informează Mediafax.

Pompierii au intervenit cu echipaje la ora 18.35 (19.35 ora României) la un avion de pasageri care avea destinaţia Paris, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Debrecen, Krisztina Nagy, citată de site-ul Civishir.hu.

Sursa citată vine cu următoarea actualizare:

„Compania aeriană (Wizzair -n.r.) a precizat sâmbătă seară că echipajul și pompierii aeroportului au raportat un potențial incendiu în partea din spate a aeronavei în timpul decongelării. Echipajul a evacuat pasagerii pe ușa din față a aeronavei, urmând protocolul obișnuit în astfel de situații. Pompierii au controlat minuțios avionul împreună cu personalul de întreținere și au confirmat că nu a avut loc niciun incendiu, doar lichidul de degivrare înghețat a lăsat impresia că ar fi fum în coada avionului. Pasagerilor li se va asigura cazare și masă de către Wizz Air. Zborul a fost reprogramat pentru dimineața zilei de 5 ianuarie, la fel ca și zborul de întoarcere de la Paris la Debrecen. Personalul a urmat instrucțiunile și a evacuat aeronava în condiții profesionale de siguranță.”