luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Pasagerul unui zbor din Marea Britanie spre România a intrat în stop cardiac după aterizarea pe aeroport

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - marți, 11 februarie 2020 Etichete: , , ,

Un pasager al zborului efectuat marți, 11 februarie 2020, din Luton (Marea Britanie) spre Iași, a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după aterizare. Bărbatul a fost resuscitat și transportat apoi la spital.

„Un echipaj SMURD se află la Aeroportul Iaşi, unde încearcă să resusciteze un bărbat care a suferit un stop cardio respirator în timp ce se afla la bordul unui avion care a venit de la Londra”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Potrivit bzi.ro., un bărbat în vârstă de 73 de ani a suferit astăzi un stop cardiac pe aeroportul din Iași după ce a coborât din avionul cu care tocmai s-a întors din Marea Britanie. Bărbatul, care are un handicap locomotor, a început să se simtă rău în timp ce intra pe culoarul de sosire, apoi a intrat în stop-cardio respirator.

Un echipaj SMURD a intervenit în scurt timp și a efectuat manevre de resuscitare asupra bărbatului, în urma cărora pulsul acestuia a fost restabilit. Echipajul medical a transportat apoi pasagerul la spital.

„Pacientul în vârstă de 73 de ani a răspuns la resuscitarea avansată şi acum este transportat la Institutul de Boli Cardio-vasculare. Va intra la angiografie”, a declarat a declarat ulterior şefa UPU SMURD Iași pentru sursa citată.