fbpx
luni, 23 mai 2022
Informația fără granițe


Patru persoane au murit într-un incendiu izbucnit la Spitalul „Matei Balș” din București. Peste 100 de pacienți cu COVID au fost evacuați

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 29 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un incendiu de proporții s-a produs la Institutul „Matei Balș” din București astăzi, 29 ianuarie 2021.  Autoritățile au anunțat că 4 oameni au murit și zeci de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați. La fața locului au intervenit de urgență echipajele de pompieri.

Incendiul a izbucnit la parterul spitalului, în jurul orei 5:00. Trei persoane au fost găsite decedate, iar a patra a murit după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

„Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire cu regim de înălțime P+3, pe două laturi. Au fost constituite echipe de căutare și salvare a persoanelor și se realizează evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane”, au transmis autoritățile de la ISU București.

- Continuarea articolului după publicitate -

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se află la spital, alături de Raed Arafat care a spus că nu vrea să speculeze asupra cauzelor incendiului, urmând ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat. Toți pacienții din pavilionul cinci au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Aceștia sunt preluați de alte unități din București.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

15 pacienți ai spitalului din Piatra Neamț au murit într-un incendiu declanșat în noiembrie 2020

În noaptea de 14 noiembrie, în urma incendiului produs într-un salon ATI al spitalului din Piatra Neamț, 10 pacienți, internați în stare critică și infectați cu Sars-Cov 2, și-au pierdut viața. Câteva zile mai târziu, alți 5 pacienți, scoși din flăcări și fum, au murit.

 

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi