sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Patru persoane au murit într-un incendiu izbucnit la Spitalul „Matei Balș” din București. Peste 100 de pacienți cu COVID au fost evacuați

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 29 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un incendiu de proporții s-a produs la Institutul „Matei Balș” din București astăzi, 29 ianuarie 2021.  Autoritățile au anunțat că 4 oameni au murit și zeci de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați. La fața locului au intervenit de urgență echipajele de pompieri.

Incendiul a izbucnit la parterul spitalului, în jurul orei 5:00. Trei persoane au fost găsite decedate, iar a patra a murit după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

„Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire cu regim de înălțime P+3, pe două laturi. Au fost constituite echipe de căutare și salvare a persoanelor și se realizează evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane”, au transmis autoritățile de la ISU București.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se află la spital, alături de Raed Arafat care a spus că nu vrea să speculeze asupra cauzelor incendiului, urmând ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat. Toți pacienții din pavilionul cinci au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Aceștia sunt preluați de alte unități din București.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

15 pacienți ai spitalului din Piatra Neamț au murit într-un incendiu declanșat în noiembrie 2020

În noaptea de 14 noiembrie, în urma incendiului produs într-un salon ATI al spitalului din Piatra Neamț, 10 pacienți, internați în stare critică și infectați cu Sars-Cov 2, și-au pierdut viața. Câteva zile mai târziu, alți 5 pacienți, scoși din flăcări și fum, au murit.