joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Patru români au încercat să plece în străinătate cu avionul folosind teste COVID false. Depistați pe un aeroport din România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din România Știri - miercuri, 2 iunie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Trei bărbați și o femeie au încercat, în cursul zilelor de luni și marți, să plece cu avionul din țară folosind teste COVID false, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Primele două cazuri au fost descoperite de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj la data de 31 mai 2021, fiind vorba de doi bărbați, de 29 și 56 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.

Cei doi indivizi urmau să urce într-un avion care avea să decoleze din Cluj-Napoca spre Londra, în Marea Britanie, dar testele prezentate de ei s-au dovedit a fi false și nu au fost lăsați să continue îmbarcarea.

Celelalte două cazuri, în schimb, au fost descoperite în cursul zilei de marți, 1 iunie 2021, când un bărbat și o femeie în vârstă de 35 de ani, amândoi venind din municipiul Sibiu, ar fi prezentat la îmbarcarea în aeronavă teste pentru detectarea virusului SARS-COV-2 cu privire la care există suspiciuni că ar fi false.

„Cercetările se desfășoară pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.