joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Patru români condamnați la închisoare în Marea Britanie. Ademeneau fete pe Facebook și le exploatau sexual

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - miercuri, 25 septembrie 2019

Patru români au fost condamnaţi la închisoare în Marea Britanie după ce au exploatat sexual trei minore în Levenshulme, Manchester, scrie BBC.

Grupul românilor care ademeneau fete pe Facebook și apoi le violau a fost în sfârșit destructurat. Frații Sebastian Bălțatu în vârstă de 18 ani, și Ilie „Daniel” Bălțatu, 22 de ani, precum și verișorii Parizian Călin, de 20 de ani, și Adrian Călin , 20 de ani, au fost condamnați la un total de 25 de ani de închisoare pentru violarea unei fetițe de 12 ani, a uneia de 13 ani, și a alteia despre care autoritățile nu au dat detalii. Poliția este însă convinsă că pot exista alte fete ademenite și violate de bărbații fără scrupule.

Cei patru cetăţeni români au fost acuzaţi că în perioada 2016-2018 au abuzat sexual cele trei fete, toate cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Cunoșteau victimele pe Facebook și în general fetele erau din categoria celor care trăiau situații dificile având nevoie de confort, afecțiune, sprijin, căldură umană. Una locuia într-o Casă de Copii, iar alta avea părinți adoptivi.

Luni, 23 septembrie, la Manchester Crown Court, Călin Parizian și Sebastian Bălțatu au fost condamnați la 13, respectiv 3 ani de închisoare. Ilie Daniel Bălțatu a fost condamnat la 8 ani și o lună de închisoare, iar Adrian Călin la un an de închisoare. Sebastian Bălțatu, Parizian și Adrian Călin au negat acuzațiile, în timp ce Ilie Bălțatu s-a declarat vinovat încă de la începutul procesului.

Una dintre fete, care avea 12 ani în momentul în care a început abuzul, a fost violată de Sebastian Bălțatu, iar apoi a fost violată și în alte ocazii de Parizian Călin, care era cunoscut și cu numele de „David”. Acesta a dat-o și altor bărbați pentru a o viola. Ilie Daniel Bălțatu, cunoscut sub numele de Danny, s-a folosit de rețelele de socializare pentru a o atrage pe aceeași fată, înainte de a o implica în activități sexuale. El a agresat-o sexual, pe când aceasta nu împlinise 13 ani. În anul următor, el a mai făcut sex cu o altă fată, de 13 ani, în trei ocazii diferite, iar o dată a și răpit-o. Adrian Călin a fost găsit vinovat după ce a convins o fată de 15 ani să aibă relații sexuale cu el.

„Bărbații au țintit în mod intenționat aceste victime pentru că erau minore și pentru că erau vulnerabile. Erau doar niște copii la momentul în care au fost supuse unei exploatări sexuale îngrozitoare”, a declarat procurorul Lisa O’Neill.

În declarațiile care au fost citite în instanță, una dintre fete spunea: „Niciun cuvânt nu poate descrie ceea ce mi s-a întâmplat. Devenisem anxioasă și voiam doar să fiu lăsată în pace. Acum nu pot merge nici măcar până la un magazin de la colțul străzii fără să mă simt neliniștită și speriată. Impactul pe care l-a avut asupra vieții mele a fost devastator”.

Sursă foto: Greater Manchester Police, via BBC