duminică, 19 mai 2024
Informația fără granițe


Persoanele care se întorc din Spania în România nu vor mai fi trimise în izolare la domiciliu sau carantină

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Prima pagină Știri - vineri, 3 iulie 2020 Etichete: , , , ,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis astăzi, 3 iulie 2020, ridicarea restricțiilor pentru călătorii care sosesc din Spania în România, prin exceptarea de la măsura carantinei/izolării la domiciliu a persoanelor asimptomatice, anunță reprezentanții Ambasadei României în Spania pe pagina de Facebook.

Zborurile suspendate către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantină/izolare, inclusiv Spania, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România.

Sunt exceptate de la măsura izolării la domiciliu persoanele care sosesc în România din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, a căror rată cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

Lista va fi actualizată săptămânal, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în concordanță cu actualizarea realizată la nivelul Consiliului Uniunii Europene.

Noile prevederi au fost adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea nr. 33 din 2 iulie 2020 care poate fi consultată aici.