vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Persoanele vaccinate anti-COVID în străinătate cu prima doză pot efectua rapelul în România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Știri - vineri, 16 aprilie 2021 Etichete: , , , ,

Cetățenii români sau străini cu drept de ședere în România care au început procesul de imunizare în alt stat și se află pe teritoriul țării noastre atunci când trebuie să li se administreze doza a doua de vaccin, o pot face în unul din centrele aflate pe teritoriul României, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti Covid.

A doua doză se va realiza cu același tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetățenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei țări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanții centrului ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

În centrul de vaccinare persoana trebuie să prezinte:

  • Actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România;
  • Adeverința de vaccinare pentru prima doză.

După administrarea vaccinului:

  • Datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV);
  • Pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.