marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Peste 100.000 de persoane au trecut frontiera României în ultimele 24 de ore, înainte ca Ungaria să-și închidă granițele

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - sâmbătă, 29 august 2020 Etichete: , , , , , , ,

Aproximativ 101.100 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 33.300 mijloace de transport (dintre care 11.900 automarfare) au trecut ieri, 28 august, granițele României, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Române.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 45.300 persoane cu 15.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 55.800 persoane cu 17.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 35.300 de persoane şi 16.200 de mijloace de transport (5.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 12.500 de persoane cu 7.100 mijloace de transport.

Ungaria a anunțat că începând cu 1 septembrie va închide frontierele pentru străini, cu scopul de a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus.

Străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate, a anunțat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Ministerul Afacerilor Externe informează că au fost deja solicitate, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conţinutul deciziilor amintite şi impactul acestora asupra cetăţenilor români care călătoresc în Ungaria şi respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum şi în privinţa cetăţenilor români, lucrători transfrontalieri.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să fie evitată apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

DISTRIBUIE