luni, 24 iunie 2024
Informația fără granițe


Peste 80% din vânzările producătorului auto Porsche vor să fie modele electrice până în 2030

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Știință Tehnologie - vineri, 18 martie 2022 Etichete: , , ,

Odată cu lansarea ultimelor sale rezultate financiare, compania Porsche și-a actualizat recent obiectivul de electrificare. Producătorul auto german stabilește acum un obiectiv ca 80% din vânzări să fie modele complet electrice până în 2030.

După ce a lansat Taycan și a văzut interesul puternic pe care publicul îl are pentru vehicule electrice, Porsche și-a stabilit primul obiectiv ca „50% din vânzările sale să fie vehicule electrice în 2025”.

Totuși, producătorul auto a precizat că aceasta va include atât vehiculele electrice, cât și cele hibride. Momentan, Porsche a livrat puțin peste 300.000 de vehicule la nivel global în 2021, iar 41.296 dintre ele a însemnat modelul Taycan complet electric, care a fost vândut anul trecut chiar mai bine, la nivel global, decât Porsche 911.

Oliver Blume, CEO-ul Porsche, a comentat performanța modelului Taycan și a viitoarelor vehicule electrice:

„Taycan este 100% un Porsche și inspiră tot felul de oameni – clienți existenți sau noi, experți și mass-media de tip comercial. Ne intensificăm ofensiva electrică cu un alt model, așa că până la mijlocul acestui deceniu, vrem să oferim modelul nostru sport, 718, cu motorizare medie, exclusiv într-o formă complet electrică”.

Dacă adăugăm modelele hibrid plug-in, vânzările Porsche în Europa erau deja la cota 40% electrice în 2021. De aceea, Blume actualizează acum obiectivul la 80% din vehicule până în 2030:

„În 2025, se preconizează că jumătate din totalul vânzărilor noilor modele Porsche vor proveni din vânzarea de vehicule electrice – adică full-electric sau plug-in hybrid. În 2030, ponderea tuturor vehiculelor noi, cu propulsie complet electrică, ar trebui să fie de peste 80%”.

Mai multe vehicule electrice noi din viitor, inclusiv noul Macan electric, sunt pregătite pentru a ajuta firma Porsche să atingă acest obiectiv.

De asemenea, producătorul auto a remarcat faptul că investește masiv în tehnologia bateriilor, cu noua sa divizie Cellforce, atât în infrastructura de încărcare prin partenerii săi, cât și prin propria rețea.

Recent, Porsche a anunțat venituri de 33,1 miliarde de euro și un profit operațional de 5,3 miliarde de euro pentru 2021, ceea ce înseamnă un nou nivel record, atât în ceea ce privește veniturile din vânzări, cât și profitul operațional.