vineri, 26 aprilie 2024
Informația fără granițe


Podul jucăriilor dintre Ucraina și România. La intrare în țara noastră copiii ucraineni sunt întâmpinați cu jucării de pluș

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - miercuri, 16 martie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Podul istoric care face legatura dintre România și Ucraina, PTF Sighetu Marmației – PTF Solotvino, a devenit un pod al jucăriilor, informează Poliția de Frontieră Română.

Oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poate să-și ia o jucărie de pluș.

Foto: Poliția de Frontieră, Sighetu Marmației

Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor.

Foto: Poliția de Frontieră, Sighetu Marmației

În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră acordă tot spijinul necesar cetățenilor ucraineni care vin în țară, dar își îndreaptă atenția și spre copilașii acestor mame.

Foto: Poliția de Frontieră, Sighetu Marmației

Numărul refugiaţilor din Ucraina a ajuns la trei milioane, a comunicat marţi, 15 martie, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) printr-un purtător de cuvânt citat de AFP.

Bilanţul se referă doar la cei care au părăsit ţara după ce a fost invadată de forţele ruse, în 24 februarie, nu şi de cei care s-au mutat în interiorul graniţelor.

Din totalul respectiv 1,4 milioane sunt copii, conform datelor UNICEF, iar 157.000 sunt cetăţeni ai altor ţări, a precizat purtătorul de cuvânt Paul Dillon.

La fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat, a afirmat marţi Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), comentând în legătură cu afluxul continuu de persoane care fug din această ţară de la declanşarea invaziei ruse, la 24 februarie.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, Polonia a primit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni – circa 1,79 milioane. Alte destinaţii spre care se îndreaptă cei care fug din calea războiului sunt Republica Moldova, România şi Ungaria, de unde mulţi trec ulterior în alte ţări.

DISTRIBUIE