sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră, recomandări pentru românii care se întorc în țară

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Evenimente Știri - sâmbătă, 31 iulie 2021 Etichete: , , , ,

Suntem în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării sau se întorc acasă, din străinătate, motiv pentru care, în perioada următoare se prefigurează o creștere a numărului de persoane și mijloace de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria și Bulgaria.

Poliția de Frontieră Română recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

În această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice.

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni
  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;
  • pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă;
  • pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi;
  • pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu;
  • pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea;
  • pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet (doar pentru transportul de marfă).

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line.

V-ar mai putea interesa: Schimbări de la 1 august pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Grecia în zona roșie, alte două țări din UE în zona galbenă