fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră Română anunță măsurile de fluidizare a traficului în perioada sărbătorilor de iarnă

Scris de: Daniela Stoica , înv Informații utile - vineri, 20 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, perioada când traficul prin punctele de trecere a frontierei creşte considerabil, Poliţia de Frontieră Română declară că și-a adaptat misiunile de supraveghere şi control, precum şi resursele umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic peste 4.200 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În plus de folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcție de valorile de trafic.

De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acest an, pentru o cât mai bună informare a participanţilor la trafic, Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în punctele de trecere a frontierei, prin intermediul personalului Poliției de Frontieră Române, aproximativ 500.000 de flyere cu informații utile privind programul de lucru și modalitatea de accesare a unor servicii publice.

Recomandări

Ca în fiecare an, se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, sens în care recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 58/53 de benzi de control pe sens.

Pe raza jud. Timiş:

 • P.T.F. Cenad – Kiszombor

Pe raza jud. Arad:

 • P.T.F. Nădlac – Nagylak
 • P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota
 • P.T.F. Turnu – Batonnya
 • P.T.F. Vărşand – Gyula

Pe raza jud. Bihor:

 • P.T.F. Salonta – Mehkerek
 • P.T.F. Borş – Artand
 • P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
 • P.T.F. Săcuieni – Letavertes

Pe raza jud. Satu Mare:

 • P.T.F. Urziceni – Vallaj
 • P.T.F. Petea – Csengersima

De asemenea, agenții de frontieră menționează că, la granița cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între 10.00-18.00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, menite sa faciliteze traficul persoanelor care domiciliază în localităţile de frontieră.

DISTRIBUIE