marți, 27 februarie 2024
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră Română: P.T.F. Nădlac II – Autostradă redeschis pentru traficul de autoturisme

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 19 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Poliția de Frontieră Română a anunțat vineri, 19 iunie, redeschiderea unui punct de trecere a frontierei pentru autoturisme la granița cu Ungaria, precum și reluarea traficului prin alte două puncte.

(P) Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

„În contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluții în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa de vest, autoritățile de frontieră române și ungare au hotărât reluarea traficului pentru autoturisme prin P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota. De asemenea, a fost reluat traficul internațional de persoane și mărfuri, pentru toate categoriile de mijloace de transport, prin P.T.F. Cenad şi P.T.F. Salonta”, se transmite într-un comunicat trimis redacției Jurnal de Emigrant.

„Reamintim că, la începutul lunii aprilie, pentru fluidizarea traficului de marfă, autorităţile din cele două state au decis separarea tranzitului autovehiculelor de transport marfă cu masa mai mare de 2,4 tone de cel al autoturismelor, P.T.F. Nădlac II fiind deschis în această perioadă exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj”, se mai arată în comunicat.

PFR reamintește pe această cale că autorităţile din România și Ungaria au decis la începutul lunii aprilie separarea tranzitului autovehiculelor de transport marfă cu masa mai mare de 2,4 tone de cel al autoturismelor. P.T.F. Nădlac II a fost deschis astfel, în această perioadă, exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj.

La frontiera cu Ungaria sunt operaționale în prezent 11 puncte de trecere a frontierei – 10 în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct şi unul pentru lucrătorii transfrontalieri, PTF Săcuieni – sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor acestora, pentru evitarea apariţiei suprasolicitărilor în unele dintre acestea.

Activitatea de la frontiera cu Ungaria rămâne în continuare suspendată temporar, total sau parțial, în P.T.F. Carei – feroviar, județul Satu Mare şi P.T.F. Săcuieni, judeţul Satu Mare (cu excepția lucrătorilor transfrontalieri).