marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră: Trafic intens la granița cu Ungaria pentru automarfare. Recomandările polițiștilor de frontieră

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 6 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Traficul la granița cu Ungaria pentru automarfare suferă dificultăți mari în această dimineață de marți, 6 aprilie 2021, după ce autoritățile ungare au impus restricții pentru această categorie de autovehicule cu ocazia sărbătorilor Pascale catolice, informează Poliția de Frontieră Română. Autoritățile române precizează astfel că se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară, pe arterele destinate camioanelor, iar autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.

„Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat încă de ieri, autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor. Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 8 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş II (se lucrează pe 4 artere) şi PTF Petea (2 artere)”, transmit polițiștii de frontieră români.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 3.500 de automarfare în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, dintre care 3.100 au fost pe sensul de ieşire.

Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă, astfel:

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea;
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai;
  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
  • pe raza jud. Timiș: P.T.F. Cenad.

„Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

DISTRIBUIE