joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Povestea de suflet a unui tânăr care nu și-a cunoscut niciodată tatăl: „E din România, ajutați-mă să-l găsesc”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 30 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un anunț emoționat a fost publicat de curând pe pagina Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României, de către un tânăr în vârstă de 29 de ani, originar din Ghana, care își caută tatăl român pe care nu l-a cunoscut niciodată.

„Știu de la mama mea că acesta a locuit între 1991 și 1993 în Ghana datorită serviciului, iar după finalizarea lucrărilor a plecat cu promisiunea că va reveni.” Bărbatul român nu a mai revenit, așa cum promisese, iar fiul său nu și-a cunoscut niciodată tatăl.

Se numește Derrick Spataru, s-a născut în noiembrie 1993, în Republica Ghana, din mamă ghaneză și tată român.

Despre tatăl său știe că era din comuna Pipirig, județul Neamț și se numea Eugen Spataru și a fost detașat cu serviciul în Ghana timp de doi ani, când a avut o relație de dragoste cu mama sa. Derrick mai știe că tatăl său ar avea o soră în București, pe nume Felicia, dar nu e foarte sigur că această informație e reală.

Ceea ce vrea acum tânărul ghanez e să-și cunoască tată, pentru a-i putea purta în suflet imaginea: „Vă rog să distribuiți în număr cât mai mare, poate reușesc și eu să îl văd măcar într-o fotografie”, a scris el în apelul pe care îl face către comunitatea de pe pagina de Facebook citată mai sus.

Redăm anunțul integral al tânărului:

„Salutări din Ghana!
Numele meu la naștere a fost DERRICK SPATARU. M-am născut pe 26 noiembrie 1993 în Republica Ghana din mamă ghaneza și tată român.
Am crescut numai cu mama și de curând am aflat de existența acestei pagini și îmi doresc să îl găsesc pe SPATARU EUGEN, care în acea perioadă locuia în COMUNA PIPIRIG, JUDEȚUL NEAMȚ.

Știu de la mama mea că acesta a locuit între 1991 și 1993 în Ghana datorită serviciului, iar după finalizarea lucrărilor a plecat cu promisiunea că va reveni. Ambasada de aici nu m-a putut ajuta să iau legătura cu el așa ca aici e ultima speranță de a lua legătura cu el. Știu că avea o soră FELICIA, în BUCUREȘTI, SECTOR 5, dar nu e una din cele mai sigure informații.
Vă rog să DISTRIBUITI în număr cât mai mare poate reușesc și eu să îl văd măcar într-o fotografie. Vă mulțumesc tare mult!”