joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Povestea unei românce din Marea Britanie care și-a deschis propriul magazin. Un accident grav i-a schimbat viața

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 21 martie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Ziua de 22 noiembrie 2019 a fost una groaznică pentru o româncă din Marea Britanie, Daniela Radu, deoarece viața ei s-a schimbat brusc și pentru totdeauna, relatează Evening News24.

În timp ce se plimba împreună cu prietenul său, Viorel Petroi, în apropierea zonei de expoziții și evenimente cunoscută sub denumirea de Norfolk Showground și situată în vestul orașului britanic Norwich (comitatul Norfolk), un șofer de naționalitate engleză a pierdut controlul volanului și a intrat în plin în cei doi români.

Atât șoferul vinovat de producerea accidentului, Benjamin Gardiner, cât și prietenul pe nume Viorel au decedat la fața locului. Daniela și-a pierdut brațul stâng și a suferit nu mai puțin de opt ​​operații, în urma cărora viața i-a fost salvată.

În ciuda cicatricilor fizice, dar mai ales emoționale pe care încă le îndură și acum, femeia de 45 de ani a fost hotărâtă să-și urmeze visul, iar acum sărbătorește deschiderea propriei afaceri în orașul Norwich. Este vorba despre un magazin alimentar cu produse autentice românești, denumit La Denis, după prenumele fiului său, Radu Denis, în vârstă de 24 de ani. Magazinul a fost inaugurat recent pe strada Dereham Road.

Daniela Radu, în magazinul său din Norwich. Foto: Evening News24

„A fost foarte greu. Este încă greu să te gândești la asta. Toată viața mea am muncit fizic. Aveam patru slujbe în momentul accidentului. Când mi-am pierdut brațul, am fost distrusă. A fost un coșmar. Am crezut că o să înnebunesc, nemaiputând să fac nimic”, a mărturisit Daniela.

„De asemenea, fiul meu a fost afectat emoțional după ceea ce s-a întâmplat. Așadar, știam că trebuie să fiu puternică pentru el și Dumnezeu mi-a dat puterea să merg mai departe”, a adăugat Daniela.

Încă din clipa în care s-a mutat din România în Norwich, cu doar câteva luni înainte de accident, Daniela a văzut oportunitatea de a-și deschide un magazin. Din nefericire, planul ei a trebuit să fie pus în așteptare, deoarece a petrecut două luni și jumătate în spital și multe altele recuperându-se atât fizic, cât și psihic.

Chiar și acum, după mai bine de doi ani de la accident, românca urmează terapie fizică, precum și sprijin pentru sănătatea ei mintală.

„Nu credeam că voi supraviețui”, a mărturisit Daniela. „Și m-am chinuit de la accident. Încă nu sunt refăcută sută la sută, dar mă simt norocoasă că îl am pe fiul meu și prieteni buni care m-au susținut.

Daniela Radu, în magazinul său din Norwich, împreună cu Tunde Kis și Lorena Chirciu. Foto: Evening News24

„Sper că povestea mea va da încredere altor oameni care au fost în situații similare”, a conchis Daniela. Ea a mai dezvăluit că în prezent încearcă să-și perfecționeze limba engleză, astfel încât să poată înființa în cadrul comunității un grup de sprijin pentru persoanele care au fost implicate în accidente sau se luptă cu dizabilități.