luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Povestea unei românce din Spania, nevoită să doarmă în mașină cu câinii săi. „Ei sunt familia mea”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 3 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Alina, o femeie de naționalitate română, în vârstă de 42 de ani, care trăiește în Spania de 22 de ani, a fost evacuată în urmă cu trei luni din locuința unde stătea, pentru neplata chiriei. De atunci, ea se adăpostește în propria mașină, pe străzile Madridului, împreună cu cei doi câini ai săi.

După cum relatează reporterul de la TeleMadrid, ea a încercat să închirieze în cele trei luni o locuință, dar nu a reușit să găsească un loc care să-i permită să locuiască împreună cu animalele de companie.

„Nu poți merge să stai cu câinii într-o singură cameră”, a explicat ea reporterului spaniol.

Sursa foto: TeleMadrid

I-ar fi fost mult mai ușor dacă nu avea cei doi câini. A fost sfătuită să ducă patrupedele la un adăpost, dar ea a refuzat. Acum trăiește pe stradă pentru că nu vrea să-i abandoneze. „Câinii sunt familia mea, ei sunt singurul lucru pe care îl am, nu am de gând să-i părăsesc sau să-i las într-un adăpost”.

Sursa foto: TeleMadrid

Momentan nici nu poate închiria o cameră, deoarece de doi ani este șomeră. Serviciile Sociale ale Primăriei s-au oferit să-i plătească chiria, dar Alina este cea care trebuie să-și găsească singură o casă sau o cameră. Nu cere donații, ea vrea doar un acoperiș unde să se adăpostească cu câinii săi până își găsește un loc de muncă și poate plăti o chirie.

Prioritatea sa din prezent se rezumă la îngrijirea celor două cățele ale sale. „Deși stăm în mașină, știu că trebuie să le hrănesc și să le îngrijesc”, a mărturisit Alina.

Sursa foto: TeleMadrid

Una dintre ele suferă de o boală canină, iar Alina îi cumpără medicamente și alimente. Micul dejun al zilei a constat într-o bucată de pâine pe care a împărțit-o în trei părți egale. „Mai întâi sunt ele și apoi eu, dacă ele sunt bine, sunt bine și eu”, a conchis conaționala noastră.

Iar noi sperăm, în urma mediatizării situației sale, să-și găsească o slujbă și o locuință pe măsura sufletului său generos.