sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Președintele Wizz Air susține că Tarom și Blue Air se îndreaptă spre faliment din cauza problemelor financiare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 5 mai 2022 Etichete: , , , , , ,

József Váradi, președintele companiei aeriene Wizz Air, avertizează companiile românești din același sector, Tarom și Blue Air, că se îndreaptă spre faliment din cauza problemelor financiare.

Într-un interviu acordat în exclusivitate publicației Monitorul de Cluj, Váradi a subliniat faptul că cele două companii aeriene din România sunt încă pe piață astăzi numai datorită ajutoarelor primite de la autorități.

„Am suferit pierderi importante în aceşti doi ani de pandemie, dar am rămas intacţi în privinţa lichidităţilor. Astăzi, Wizz Air este singura companie aeriană din România care este la zi cu plăţile şi care i-a plătit pe toţi, inclusiv în pandemie, potrivit acordurilor comerciale. Restul companiilor aeriene nu-şi plătesc (integral) furnizorii, pentru că sunt în faliment tehnic, dar evident sunt ţinute în viaţă de tot felul de ajutoare de stat şi de guvern”, a declarat șeful Wizz Air.

Acesta a spus că Wizz Air, pe de altă parte, nu a beneficiat de planuri de salvare, și-a administrat singură lichiditățile și a plătit toți furnizorii la timp.

„Pot vorbi despre Tarom sau Blue Air, aceste companii au probleme financiare şi se îndreaptă spre eşec, nu plătesc, se îndreaptă spre faliment, dar din nu ştiu ce motive încă se află pe piaţă şi efectuează zboruri. Vom trăi şi vedea ce se întâmplă cu aceste companii. Nu doar în România, ci pe tot globul, Covid a avut un impact major asupra lichidităţilor în sectorul aviatic. Iar unele companii, cum e a noastră, s-a descurcat, dar cele mai multe nu au făcut faţă. Personal, cred că după această vară vom vedea o consolidare semnificativă a industriei”, a mai adăugat József Váradi.