joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Primar din România: „Cei din diaspora nu ar trebui să aibă drept de vot, ei nu plătesc impozite în țară”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România - luni, 15 iulie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Lucian Călin, primarul PSD al localităţii Seaca, din judeţul Teleorman, a declarat că românii din diaspora nu ar trebui să aibă drept de vot la alegerile prezidenţiale.

„La alegerile prezidenţiale ar trebui să aibe drept de vot cei care stau în ţară, cei care plătesc impozite aici, nu să ne aleagă cei din diaspora preşedintele. Sunt acolo, să stea acolo, să-şi aleagă acolo preşedintele”, a declarat Călin la Congresul PSD, pentru Recorder.ro.

Lucian Călin este cunoscut în judeţ pentru relaţiile apropiate pe care le-a avut cu Liviu Dragnea, dar şi cu compania Tel Drum, afirmă Gândul.info.

Localitatea Seaca se află în apropiere de celebra Insulă Belina. De altfel, când a fost întrebat de jurnalişti de unde este, primarul a răspuns, zâmbind: „Seaca… Insula Belina.”

Senatul a adoptat recent proiectul legislativ în materie electorală care prevede ca votul in străinătate să se desfăşoare pe parcursul a trei zile, iar alegătorii care au stat la coadă până la ora 21.00, când se închid secţiile de vot, să poată vota până la ora 00.00.

Mai jos, video celor de la Recorder.ro la Congresul PSD: