joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


VIDEO. Probleme la aterizare pentru un avion care sosea din străinătate. A fost activat planul roșu de salvare

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - miercuri, 29 septembrie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

În seara de marți, 28 septembrie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a activat planul roşu în cazul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul Internaţional din Iaşi şi care a avut probleme cu trenul de aterizare.  Timp de 10 de minute, aeronava, care sosea de la Eindhoven (Olanda), s-a rotit deasupra orașului Iași, după care a aterizat în siguranță.

Problemele au fost anunţate de către pilot cu 30 de minute înainte de aterizare. În avion se aflau 106 persoane, pasageri și echipaj. „Am crezut că murim, ne-a trecut viața prin fața ochilor, dar ne-au spus adevărul și s-au comportat exemplar”, a declarat un pasager. pentru publicația Alo Iași.

„Am fost anunţaţi despre faptul că o aeronavă Wizz Air care efectua o cursă de la Eindhoven, cu 100 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord, avea probleme la trenul de aterizare. La ora 19,25 a fost activat planul roşu iar la 19,35 aeronava a aterizat fără probleme. La ora 19,40 a fost dezactivat planul roşu”, au declarat reprezentanții ISU Iaşi.

Pasagerii din avion au filmat momentele respective, transmite Reporter de Iași:

Cursa aeriană WizzAir Iaşi-Bologna de marţi seară a fost anulată. Zborul urma să fie efectuat cu aeronava care a avut dificultăţi la aterizare.

Acesta este al doilea avion WIZZ AIR care semnalează probleme la aterizare în ultima lună, înregistrat pe Aeroportul din Iași. Pe 30 august, pilotul cursei Bergamo-Iași a aterizat în condiții de siguranță după ce semnalase, cu 20 de minute înainte, o problemă tehnică la sistemul de navigație.