luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Proxeneți români arestați în Spania. Forțau femei să se prostitueze câte 16 ore pe zi

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 24 februarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Doi bărbați de naționalitate română, în vârstă de 42 și respectiv 36 de ani, în complicitate cu o femeie de naționalitate columbiană, în vârstă de 63 de ani, au fost arestați recent de Poliția Națională spaniolă. Cei trei sunt acuzați că au forțat două femei de naționalitate sud-americană să se prostitueze într-un apartament din Génova, un cartier de la periferia celebrei destinații de vacanță Palma de Mallorca (Insulele Baleare).

Intervenția poliției a avut loc imediat după primirea unor informații confidențiale de către UCRIF (Unitatea Centrală a Rețelelor de Imigrație Ilegală și a Documentelor False), care indicau existența unui club în cartierul Génova, în care ar exista femei care ar fi forțate să practice prostituția, informează Diario de Mallorca. Agenții Brigăzii de Imigrări a Poliției au efectuat un control la adresa clubului respectiv, unde au identificat mai multe persoane de naționalitate străină, toate aflate într-o situație de ședere ilegală în Spania.

Investigațiile ulterioare au relevat faptul că trei persoane, doi bărbați români și o femeie columbiană, cunoscuți ca și proprietari ai clubului, ar fi exploatat sexual mai multe femei. Victimele erau obligate să practice prostituția 16 ore din 24 și trebuiau să accepte absolut toate propunerile clienților, de teama trio-ului româno-columbian.

În plus, la percheziția efectuată în club, polițiștii au descoperit că biletele de avion, cazarea la hotel și alte cheltuieli ale femeilor au fost plătite de cei trei proxeneți, pentru a genera o datorie pe care victimele trebuiau să o plătească ulterior prin practicarea prostituției.

Cei trei suspecți au fost arestați pentru infracțiuni legate de prostituție, trafic de ființe umane și fapte împotriva drepturilor lucrătorilor.

Poliția Națională are numărul de telefon 900 10 50 90 și adresa de e-mail: treat@policia.es, la care sunt prezenți polițiști specializați 24 de ore din 24, unde pot fi furnizate orice informații sau plângeri legate de infracțiunea de trafic de ființe umane.