duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Reacțiile românilor la prelungirea suspendării zborurilor: „Este al patrulea bilet pe care-l pierd. Niște inconștienți!”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 27 mai 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Așa cum anunța în urmă cu câteva ore printr-un comunicat de presă trimis redacției Jurnal de Emigrant, Wizz Air prelungește până la 16 iunie, inclusiv, perioada de suspendare a rutelor din România către mai multe țări, ca urmare a extinderii restricțiilor impuse de autorități. Același lucru este valabil, bineînțeles, și pentru celelalte companii aeriene. Compania Blue Air, dealtfel, a anunțat luni, 25 mai, că va relua zborurile regulate, în mod etapizat, de la începutul lunii iunie.

Cetățenii români, în special cei care ar dori să se întoarcă în România cât mai curând, care vor să plece din țară pe motive de muncă sau pur și simplu fiindcă sunt rezidenți și trăiesc în altă țară, sunt din ce în ce mai revoltați de aceste amânări, așa cum reiese din mesajele și comentariile publicate de aceștia pe rețelele de socializare. Cu atât este mai mare această furie, cu cât mulți dintre ei au făcut deja rezervări în perioada următoare, dar zborurile evident au fost anulate și banii nu au fost încă rambursați. Mai mult, unii dintre ei spun că așteaptă încă din luna martie să le fie rambursați banii.

Lila Apostolache: „Dar cu rezervarea cum rămâne? Este a treia oară care se amână, deci tot noi pierdem. Spuneți că dați banii înapoi dar nu ați precizat și anul. Faceti asa ca sa se lipsească omul sa mai umble pe drumuri să recupereze banii și uite așa voi rămâneți cu banii.”

Doina Militaru: „Și apoi, cu câteva zile înainte de 16 iunie amână iar, cum au făcut și până acum. Pe urmă vine un alt val de contaminare și noi nu mai plecăm niciodată acasă cu restricțiile astea.”

Emilia Balajel: „Este bătaie de joc, lume bună. A patra amânare. Mi se face din ce în ce mai scârbă.”

Silvica Dantis Sacalus: „Ne înnebuniți de tot. Chiar nu poți face un plan, că tot timpul se anulează! Când veniți cu știri clare să știm și noi ce avem de făcut?!”

Floarea Ion: „Cu banii pe bilete cum rămâne? Nimeni nu dă niciun răspuns. Spun că nu știu nimic. Am luat bilete din ianuarie pentru 12 aprilie. Nu am putut pleca în Romania. Acum e liniște totala când e vorba de returnarea banilor. Am luat 2 bilete dus-întors, Italia – Romania, din Italia.”

Mihaela Mihai Moisuc: „Este al patrulea bilet pe care-l pierd la Wizz! Complimente pentru guvern! Niște inconștienți!”

Ungureanu Constanta Tatiana: „Nu înțeleg, dar ăștia își bat joc de noi… Nu este posibil sa umblăm noi după banii noștri. Toți spun relaxări, dar care sunt astea. Sunt relaxări în interiorul țării, dar nu și pentru cei care vor sa vină acasă. Au vândut bilete. De ce, dacă nu se zboară?”

Maria Jacota: „Autoritățile sunt prea dure pentru populația noastră. Un pic mai indulgenți nu suntem comuniști.”

Nastasia Iacob: „Este a treia oară de când am luat bilet și tot se amână. Nu este corect. Sunt niște hoți. De ce dau bilete dacă nu sunt siguri de zboruri???”

Lenuța Mutu: „Cei care aveau bilete pe 12 iunie cum facem, eu am trimis 2 mail nimeni nu a răspuns.”

Ileana Lazăr: „Eu am avut bilet pe 26 iunie și s-a anulat.”

Zup Carmen: „Cel de 15 iunie l-au amânat pe 18 iunie ! Nimic nu mai înțelegem!”

Angelica Avramescu: „Eu am avut bilet pentru Roma pe 7 aprilie și încă nimic!!! Știe cineva ce ar trebui să fac? M-au sunat odată și au spus că mă vor informa.”

Aida Danci: „Eu am bilet pe 15 iunie dar nu mi sa anulat sau amânat… aștept.”

Maria Trofin: „Sunt anulate și cele din iulie. Informați-vă la agenții. Vă spun din sursă sigură.”

Mimi Pascu: „Eu am biletul cumpărat din 10 ianuarie pentru 1 iulie, dar renunț la plecare anul asta că nu se știe cu guvernul nostru român, dau legi și peste noapte și, cine știe, nu mai mă pot întoarce!”

Marina Nistor: „Eu am avut zborul anulat din martie. Nici până acum nu am primit banii înapoi.”

Mihaela Meme: „Banii nu se mai rambursează, dar în momentul în care vor da drumul la zboruri veți putea beneficia de un alt voucher, poate cu o mica diferență de preț cu o altă dată posibilă. Și eu sunt în aceeași situație. Tre’ să avem răbdare!”