duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Recunoștința – cadoul de Crăciun al unui student român din Anglia pentru fostul profesor de matematică din România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Blog Cultură În evidență - miercuri, 25 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Student în primul an la University of Southampton din Marea Britanie, după ce anul acesta a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, un tânăr român a ținut să-i ofere un cadou mai aparte fostului său profesor de matematică din liceu pentru dăruirea cu care l-a instruit în cei patru ani pe el și pe colegii săi.

Andrei Popa s-a întors în țară zilele acestea pentru a petrece Crăciunul cu cei dragi și a simțit nevoia, cu această ocazie, să-și exprime în mod public recunoștința sa față de cel care în anii de liceu i-a fost nu doar profesor de matematică, ci și mentor. Tânărul a contactat așadar publicația estnews.ro și prin intermediul acesteia a transmis mesajul său de mulțumire pentru profesorul Marian Tetiva de la liceul menționat mai sus.

„Nu știu dacă voi putea vreodată să-i mulțumesc domnului profesor Marian Tetiva pentru binele pe care mi l-a făcut. Îi sunt recunoscător pentru faptul că astăzi mă descurc foarte bine la facultate, la disciplina matematică. Sunt în aceeași grupă cu Ștefan Spiridon, fost coleg de clasă în liceu. Împreună vrem să-i mulțumim domnului Tetiva pentru lecțiile de matematică predate, pentru că datorită lor, reușim să trecem testele cu punctaje de peste 85%. Chiar dacă în clasele IX-XII volumul mare de teme părea o povară, acum, sincer, ne bucurăm pentru ceea ce am fost nevoiți să facem atunci, deoarece orele de lucru la matematică ne-au fost de mare folos. Ne-au ajutat să ajungem ce suntem acum, niște studenți conștiincioși. Labor omnia vincit improbus!”, a mărturisit Andrei Popa pentru sursa citată.

Andrei Popa, student la University of Hampton din Marea Britanie. Foto: Andrei Popa/Facebook

Andrei nu a fost întotdeauna un elev model, ba chiar a riscat ca în clasa a IX-a să rămână corigent la matematică, dar în următorii ani, sprijinit de profesorul de matematică Tetiva, a evoluat mult și când a terminat clasa a XII-a, media lui la matematică era de 8,50. Acum tânărul nostru conațional este student la una dintre cele mai bune universități din Marea Britanie, la profilul Computer Science (Informatică) și spune că fără ajutorul profesorului nu ar fi reușit să ajungă acolo și să aibă performanțele din prezent.

„Sincer, îmi este dor de domnul profesor când sunt la ore. El ne explica logic totul, te făcea să înțelegi totul. În matematică trebuie să explici ce folosești și apoi să folosești. La facultatea unde sunt, profesorii nu procedează așa, predau și atât. Norocul meu este că am dobândit o bază temeinică în liceu, la clasa de matematică-informatică (XII A), unde a predat domnul profesor Marian Tetiva”, a precizat studentul bârlădean.

Andrei a ținut de asemenea să precizeze în fața reporterului estnews.ro că se mândrește că este român și că la University of Southampton din Marea Britanie, unde studiază acum, românii și bulgarii sunt considerați cei mai buni și mai serioși studenți.