sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Rețea de proxeneți compusă din 17 români destructurată la Londra. Exploatau 29 de femei românce

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 14 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Autoritățile din Marea Britanie, în colaborare cu autoritățile românești prin intermediul Ambasadei României la Londra, au organizat joi dimineața, 14 noiembrie 2019, un raid pe 16 proprietăți din Anglia și 4 proprietăți din România, totul în cadrul operațiunii numite „Kelang”. În urma raidului, 17 persoane (care din primele informații reiese că sunt toate de cetățenie română) au fost arestate în estul Londrei, iar o altă persoană a fost arestată în România.

Potrivit ziarului britanic LBC, din cele 17 persoane arestate în Marea Britanie 14 sunt bărbați și 3 sunt femei, toate cu vârste cuprinse între 17 și 50 de ani. Acestea sunt suspectate că au adus 29 de femei cu vârste între 20 și 40 de ani din România pentru a le obliga să se prostitueze în mai multe cartiere din East London: Redbridge, Havering, Barking and Dagenham, Newham, Brentwood și Tower Hamlets. Pe numele a două dintre persoanele arestate existau deja mandate de arestare emise la nivel european pentru alte infracțiuni.

În același timp, polițiștii din România au organizat și ei patru raiduri în diferite locații care au dus la arestarea unui bărbat din Constanța. Operațiunea autorităților române a fost coordonată în strânsă legătură cu cea a polițiștilor britanici prin intermediul atașatului MAI din cadrul Ambasadei României de la Londra.

„Operațiunea de astăzi este un alt exemplu al excelentei noastre colaborări bilaterale. Operațiunea a fost organizată  simultan în ambele țări într-o perfectă coordinare. Faptul că polițiștii români au lucrat umăr la umăr cu partenerii noștri britanici reprezintă o realizare extraordinară, o dovadă a susținerii reciproce permanente dintre noi și o mare satisfacție profesională. Poliția din România se angajează în continuarea eforturilor sale pentru a combate toate formele de criminalitate împreună cu Poliția Metropolitană (din Londra – n.r.)”, a declarat atașatul MAI al Ambasadei României la Londra.