sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Roberto Gheorghiță, sportiv de origine română, a câștigat în Italia titlul de campion mondial ISKA K1 la categoria 65 kg

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 28 martie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Roberto Gheorghiță, un luptător profesionist de naționalitate română care locuiește de 14 ani în Republica San Marino, a devenit noul campion mondial ISKA K1 la categoria 65 kg, în cadrul K-1 Open World Championship 2021 de la Milano.

 

K1 este un sport de luptă, care combină tehnicile Muay Thai, Kickboxing și boxul tradițional. Roberto Gheorghiță, supranumit „Titanul”, a început să practice Muay Thai și K1 la 19 ani și de atunci se antrenează în fiecare zi, fără nicio pauză. Are în palmares 44 de meciuri din care 35 de victorii (8 KO), 6 înfrângeri și 3 remize.

În 2013 a câștigat Campionatul Mondial de Amatori WTKA 63,5 kg de la Marina Carrara, în 2015 a devenit campion italian Pro atât la K1, cât și la Kick Boxing WTKA la categoria 65 KG.

În 2017 a câștigat în Germania, la Bodensee, titlul mondial AFSO Muay Thai la 63,5 kg și a participat la unul dintre cele mai importante turnee din lume, Bellator Kick Boxing, împotriva numărului 1  mondial (a făcut o impresie bună, dar a pierdut) . În anul 2019 a câștigat la Cesena  titlu european ISKA tot la 65 kg.

În prezent, antrenat de Luca Cervellini și Gasperoni Manuel Gasperoni în cadrul clubului sportiv GTR Fight Team din Serravalle (San Marino), Roberto Gheorghiță a devenit campion mondial ISKA K1 la categoria 65 kg.

Pe profilul său de Facebook, Roberto a scris alături de fotografia de mai jos: „Dedic această victorie fiului meu și soacrei mele, Nunzia Bertozzi, oriunde te-ai afla… ”

Roberto Gheorghiță, campion mondial. Foto: profilul Facebook