joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român arestat în Germania după ce a incendiat o clădire. Cinci persoane rănite și pagube de sute de mii de euro

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 21 iunie 2021 Etichete: , , , ,

Cinci persoane au fost rănite și pagube de sute de mii de euro au fost provocate după ce un bărbat român de 40 de ani a incendiat o clădire de apartamente din Tuntenhausen, o mică localitate din landul Bavaria, în Germania.

O parte din pagubele provocate de incendiu. Foto: ©Hadersbeck

Potrivit unui comunicat de presă publicat astăzi de Poliția din Bavaria, totul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 20 iunie 2021, într-o locuință din centrul orașului în care locuiau mai multe persoane originare din Europa de Est.

Unul dintre locatari a suferit răni grave din cauza flăcărilor, iar alții patru s-au ales cu răni mai ușoare, în timp ce pagubele estimate se ridică la o sumă de șase cifre, precizează polițiștii germani.

Clădirea incendiată. Foto: ©Merk

Autoritățile au dat startul unei anchete imediat și din declarațiile locatarilor, majoritatea din Europa de Est, reieșea că incendiul ar fi fost provocat în mod intenționat de un bărbat român, care locuia și el în aceeași clădire.

Cu toate acestea, piromanul și-a făcut pierdută urma, iar polițiștii au pornit imediat în căutarea suspectului, pe care l-au găsit în cursul dimineții de duminică în gara din Ostermünchen.

Românul de 40 de ani se află acum în arest preventiv, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal, mai transmit polițiștii din Bavaria.