joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român arestat în Spania, acuzat că a spart mai multe locuințe ce aparțin renumitului Dj David Guetta și fostei soții

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 9 aprilie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română a fost arestat sâmbătă, 9 aprilie, de agenții Gărzii Civile în orașul spaniol Ibiza. Acesta este suspect în mai multe jafuri comise în anul 2019 în locuințele celebrului Dj David Guetta (foto articol), într-o casă închiriată de fosta sa soție, Cathy, precum și în birourile Dj-ului din Ibiza.

Chiar dacă nu mai formează un cuplu, atât David Guetta, cât și fosta sa soție, Cathy, au suferit mai multe jafuri în 2019. „Creierul” acestor spargeri de locuințe, un angajat de încredere al familiei Guetta, a fost arestat la doar două luni după evenimente, dar autoritățile spaniole încă îi căutau pe cei doi complici care i-au executat ordinele.

Garda Civilă a dezvăluit recent într-un comunicat de presă faptul că unul dintre autorii jafurilor respective a fost arestat, un bărbat de naționalitate română și cu numeroase antecedente, în calitate de presupus autor a cel puțin două tâlhării prin efracție în două case, cea pe care Cathy a închiriat-o în Santa Eularia și alta în Platja d’en Bossa, precum și o tentativă de pătrundere prin forță în interiorul unei locuințe din Sant Jordi care-i aparține lui David.

Potrivit comunicatului Gărzii Civile, preluat de publicația locală Diario de Ibiza, Cathy Guetta a denunțat în august 2019 că, în casa unde locuia în Cap Martinet (Santa Eularia), deținută de „un cunoscut antrenor de fotbal din capitala Spaniei”, a suferit un jaf.

Pentru a intra în această casă, situată într-o zonă urbană de lux și cu măsuri de securitate sporite, cum ar fi supravegherea fizică permanentă a incintei perimetrale, infractorii au anulat cele peste 20 de camere video de supraveghere a locației, au pătruns în apartamentul locuit de Cathy și au furat bunuri în valoare de 800.000 de euro.

Anchetatorii îl acuză pe românul arestat și de atacul din 2019 asupra locuinței lui David Guetta din Sant Jordi, deși cu acea ocazie atacul a fost respins de membri ai echipei de securitate personală a Dj-ului.

În plus, românul este acuzat de un alt furt, comis în aceeași perioadă de timp, din birourile companiei care promovează imaginea muzicianului din Ibiza, de unde au fost furați 50.000 de euro dintr-un seif, precum și numeroase informații confidențiale. Pentru a fugi după acest jaf, hoții au furat o dubă căreia i-au dat apoi foc în Vila (așa cum numesc localnicii zona veche a orașului Ibiza).

După cum subliniază Garda Civilă, arestarea cetățeanului român a avut loc datorită activității laborioase a anchetatorilor Secției de Investigații a Poliției Judiciare din Palma și Ibiza.

După numeroase eforturi, aceștia au reușit să-l aresteze pe presupusul autor material al jafurilor, care fusese identificat mai demult, dar care fugise din Ibiza imediat după comiterea infracțiunilor.

Totuși, agenții l-au localizat undeva în țara sa natală, iar în cele din urmă a fost arestat la întoarcerea sa pe insulă (Ibiza), unde îl aștepta o pedeapsă cu închisoarea.

O a treia persoană implicată în toate aceste jafuri asupra locuințelor familiei Guetta, este căutată în continuare de polițiștii spanioli. Aceasta a fost deja identificată, iar demersurile arestării sale „sunt foarte avansate”, potrivit comunicatului Gărzii Civile.