joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român arestat în străinătate, căutat de trei ani pentru tentativă de omor

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - vineri, 21 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Dorel Radu, un cetățean român în vârstă de 43 de ani, a fost arestat joi, 13 octombrie, într-un cartier din regiunea americană San Fernando Valley aparținând de metropola Los Angeles (California) de către ofițerii ERO (Enforcement and Removal Operations) aparținând de ICE U.S. Imigration and Customs Enforcement.

Pe numele românului exista un mandat de arestare emis de Tribunalul București pe 6 decembrie 2019 pentru infracțiunea de tentativă de omor. Născut în capitala României, Radu a intrat în SUA la o dată și locație necunoscută și fără a fi admis sau eliberat condiționat de un ofițer de imigrare, în timp ce era căutat în țara sa de origine pentru o infracțiune gravă.

În timpul unei operațiuni specifice, ofițerii californieni l-au arestat pe cetățeanul român fără incidente, în cartierul Northridge. El va rămâne în custodia ICE în așteptarea procedurilor de expulzare întocmite de Biroul Executiv pentru Revizuirea Imigrației (EOIR) al Departamentului de Justiție al SUA.

Român arestat în străinătate, căutat de trei ani pentru o tentativă de omor. Sursa foto: ICE.gov

EOIR administrează sistemul judiciar de imigrare, care decide dacă unei persoane acuzate de încălcarea legii imigrației ar trebui să i se permită să rămână în SUA sau nu. Biroul are sediul în Falls Church, Virginia, SUA.

„ERO Los Angeles se angajează să își concentreze eforturile pentru a identifica și elimina necetățenii criminali și pentru a asigura siguranța comunității noastre”, a declarat Thomas Giles, directorul biroului de teren al ERO Los Angeles.

„Acesta este un exemplu excelent al modului în care partenerii interni și străini lucrează împreună pentru a identifica și aresta fugarii”, a adăugat Giles.

Membrii publicului care dețin informații despre fugari străini sunt îndemnați să contacteze ICE apelând linia de informare a ICE la 1-866-DHS-2-ICE sau la nivel internațional la 001-1802-872-6199. De asemenea, aceștia pot depune informația online, completând formularul furnizat de ICE pe ice.gov.