joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român arestat pe un aeroport din străinătate imediat după ce s-a dat jos din avion

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 19 mai 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 49 de ani, a fost reținut de poliția federală germană marți, 17 mai, pe aeroportul din Dortmund (Renania de Nord-Westfalia), potrivit unui comunicat de presă emis de poliția din Dortmund.

În jurul orei 15:15, bărbatul a trebuit să treacă prin controlul de frontieră, după ce tocmai sosise în Germania cu un avion care decolase de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni (România).

În timpul verificării obișnuite, efectuate asupra documentelor de identitate ale pasagerilor după aterizare, a rezultat că românul era căutat de Parchetul din Rottweil (Baden-Württemberg).

Acesta a fost condamnat în urmă cu câțiva ani de Tribunalul districtual din Rottweil la o pedeapsă de patru ani de închisoare, pentru infracțiunea de a fi făcut parte dintr-o bandă care a comis furturi în formă agravată.

Bărbatul executase încă de atunci ceva mai mult de jumătate din pedeapsă. Potrivit poliției federale, acesta a fost extrădat la un moment dat în țara natală.

Dar acum, după ce a revenit în Germania, trebuie să ispășească restul pedepsei. Din pedeapsa inițială au mai rămas de executat 651 de zile, adică aproximativ încă doi ani.

Forțele de ordine de la aeroportul din Dortmund l-au arestat ulterior pe român și l-au dus la cel mai apropiat penitenciar.