joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Român arestat pe un aeroport din străinătate, înainte de a urca într-un avion spre România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 15 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Un cetățean român în vârstă de 37 de ani a fost reținut de polițiști la controlul de frontieră al aeroportului din Dortmund, Germania, în după-amiaza zilei de luni, 13 noiembrie 2023, se arată într-un comunicat trimis presei de Direcția Federală de Poliție Sankt Augustin.

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut în jurul orei 14:00, când conaționalul nostru s-a prezentat pentru controlul de ieșire din Germania pentru a urca într-un avion cu destinația Sibiu, România.

La verificarea documentelor sale însă, polițiștii au descoperit că era căutat de Parchetul Heilbronn pentru două mandate diferite de arestare.

Conform informațiilor furnizate de autorități, autoritățile din Heilbronn l-au condamnat pe bărbatul român în ianuarie 2021 și februarie 2022 pentru furt, impunându-i amenzi de 1.800 de euro și 140 de zile-amendă, fiecare zi valorând 25 de euro.

Întrucât bărbatul a achitat doar o mică parte din suma totală datorată, Parchetul l-a dat în urmărire generală.

După reținerea sa la aeroport, s-a constatat că nu putea plăti suma integrală. Drept urmare, ofițerii de la poliția federală l-au transferat într-o instituție de detenție judiciară unde va sta o perioadă totală de 220 de zile.