sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Român arestat pe un aeroport din străinătate. Încerca să plece din țară împreună cu fiica sa, fără acordul mamei

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - miercuri, 10 august 2022 Etichete: , , , ,

Marin Diaconu, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 48 de ani, a fost arestat duminică, 7 august, de agenții Interpol pe cel mai mare aeroport din Paraguay, imediat după ce și-a confirmat identitatea sa și a fiicei sale care îl însoțea.

Surse Interpol au relatat ulterior că arestarea românului s-a produs în zona de îmbarcare a principalului terminal aerian din țara sud-americană, Aeroportul Internațional Silvio Pettirossi, situat în micuțul oraș Luque și care deservește capitala Asunción și zona sa metropolitană.

În momentul în care au constatat că împotriva lui Diaconu exista un mandat de arestare internațional pentru încălcarea unui ordin de protecție și acesta avea și alte infracțiuni în cazier, agenții Interpol au procedat la arestarea sa.

Potrivit presei paraguayene, Diaconu intenționa să părăsească țara sud-americană în compania fiicei, dar fără acordul mamei acesteia. De asemenea, pe numele fetei exista un ordin de căutare și localizare.

Sursa foto: ABC

Din ordinul Avocatului Poporului pentru Copii și Adolescenți din Paraguay și al Procuraturii, fiica românului a fost predată de agenții Interpol unei rude.