miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Român ars de viu în Spania. „Au venit pentru mine, au venit să mă omoare”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 7 aprilie 2022 Etichete: , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română a murit într-un incendiu izbucnit sâmbătă, 2 aprilie, într-o baracă din zona denumită Joveria, de la periferia orașului spaniol Ibiza.

Dacă inițial s-a crezut că bărbatul mort în incendiu ar fi fost o persoană fără adăpost născută în Barcelona, recent a fost identificat cu exactitate cadavrul ca fiind al unui cetățean român, pe nume Cristinel I. și în vârstă de 49 de ani, care locuia în baraca mistuită de flăcări.

Ajunși primii la fața locului, doi agenți ai Poliției Naționale au găsit un bărbat cuprins de flăcări în fața barăcii care ardea. Așa cum cotidianul Diario de Ibiza a specificat deja, victima era încă în viață și, pe lângă solicitarea de ajutor, le-ar fi spus polițiștilor: „Au venit pentru mine, au venit să mă omoare”.

Declarația victimei și faptul că un martor a pretins că a văzut mai multe persoane fugind din zonă la scurt timp după ce au izbucnit flăcările, susțin suspiciunile anchetatorilor că ar putea fi vorba despre o crimă.

În orice caz, surse apropiate anchetei nu exclud ipoteza că persoanele pe care acest martor le-a văzut fugind au fost speriate la rândul lor de flăcări. „Este foarte probabil” ca focul să fi fost provocat intenționat, insistă aceleași surse.

Ofițerii criminaliști au reușit să preleveze probe din amprentele victimei, chiar dacă aceasta avea arsuri de gradul trei pe 90% la sută din corp. Datorită acestor dovezi, a fost posibilă identificarea mortului încă de luni, 4 aprilie, la doar o zi și jumătate după ce au avut loc evenimentele.