joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român beat a intrat într-o biserică din Franța înarmat cu un pistol-mitalieră. Arma s-a dovedit a fi falsă

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 3 februarie 2022 Etichete: , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 55 de ani, a fost arestat duminică, 30 ianuarie, la biserica Saint-Roch din orașul francez Ajaccio (Corsica). Acesta a intrat în lăcașul sfânt cu o cagulă pe cap și cu o mitralieră în mâini. Polițiștii au intervenit rapid și au arestat bărbatul care era într-o stare avansată de ebrietate și au constatat că mitraliera era de fapt o simplă jucărie.

Conform France 3, era în jurul orei 10 dimineața și slujba era pe cale să înceapă, când un bărbat vizibil beat, conform unui martor, a intrat în biserica Saint-Roch cu ceea ce părea a fi un „pistol-mitralieră”, o armă care s-a dovedit a fi falsă și pe care a pus-o lângă el pe un scaun.

Imediat, credincioșii au alertat poliția care a evacuat biserica. „Când a ieșit, polițiștii care îl așteptau au sărit asupra lui”, a spus același martor. „Era complet beat, dar este greu să faci diferența dintre armele false și cele adevărate dacă nu le ai în mână”, continuă martorul, care crede totuși că „oamenii au rămas foarte calmi și cu picioarele pe pământ”.

În zilele următoare, martorii vor fi audiați de anchetatori. „A fost prima dată când l-am văzut”, mărturisește un bărbat care, de obicei, cerșește în fața bisericii. Românul a fost arestat și dus la secția de poliție Ajaccio. El spune că a găsit arma falsă pe plajă și a ridicat-o mecanic, fără intenția de a amenința pe cineva.

Românul a fost trimis marți, 1 februarie, în judecată pentru acte de „violență cu o armă cu incapacitate totală de tragere”, conform declarației lui Nicolas Septe, procurorul Republicii Ajaccio.

„A recunoscut faptele săvârșite sub influența unui alcoolism puternic – a continuat procurorul – și a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și doi ani cu obligație de muncă și respectarea tratamentului (contra dependenței de alcool). De asemenea, a fost condamnat la o pedeapsă suplimentară, privind interzicerea deținerii unei arme timp de trei ani”.